Eski Büyükelçilik Basın Müşaviri Veysel Filiz 100 kilo uyuşturucuyla yakalandı

Eski Büyükelçilik Basın Müşaviri Veysel Filiz 100 kilo uyuşturucuyla yakalandı
Eski Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz'in otomobilinde yaklaşık 100 kilo eroin maddesi bulundu. “Bana komplo kuruldu” diyen Filiz’in tutuklandığı olay 15 gün basından gizlendi.

Sosyal Uyum İçin Avrupalı Müslümanlar Girişimi (EMİSCO) Sözcüsü, Avrupa Yozgatlılar Federasyonu Başkanı, eski Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz'in otomobilinde yaklaşık 100 kilo eroin maddesi bulundu.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’ün haberine göre; Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan ailesiyle birlikte yurtdışına çıkış yapmak isteyen Veysel Filiz'in otomobilinde uyuşturucu madde bulunduğu ihbarı yapıldı. İhbar üzerine Veysel Filiz'in otomobili gümrükte ince aramaya tabi tutuldu. Aracın gizli bölmesinde piyasa değeri yaklaşık 5 milyon Euro olan 100 kilo eroin ele geçirildi.

15 GÜN GİZLENDİ

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği'nde Basın Müşavirliği görevinde bulunan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, meslekten ihraç edilen Veysel Filiz'in, Yozgat'ta bulunan yakınları, olayın bir komplo olduğunu öne sürdüler. Filiz'in de, açtığı davaları kazandığını ve bir ay içinde görevine döneceğine söylediği öğrenildi.

Sınır kapısında uyuşturucu yakalandığında bunu basına açıklayan gümrük yetkilileri, bu kez farklı bir uygulama yaptı. Uyuşturucu olayının duyulmaması ve basına bu konuda kesinlikle bilgi sızmaması talimatı verildi. Talimat gereği olayla ilgili basına bilgi sızmamasına özen gösterildi. Yaklaşık 15 gün önce meydana gelen kaçakçılık olayı da bu yüzden şimdiye  kadar gizli kaldı.

Eski basın müşaviri Veysel Filiz, uyuşturucu kaçakçılığından tutuklandı. Filiz'in, kısa süre önce de Yozgat'ta yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, kendisinin Fetullahçı olmadığını, ancak Fetullahçıların komplosu sonucu meslekten ihraç edildiğini söyledi. Filiz, yakında görevine döneceğini de belirtti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar