Eski Bakan Ufuk Söylemez'den çok konuşulacak çıkış: Referanduma gidilirse AKP’ye...

Eski Bakan Ufuk Söylemez'den çok konuşulacak çıkış: Referanduma gidilirse AKP’ye...
Ekonomi eski bakanı Ufuk Söylemez, "Yeni Anayasa söylemlerini inandırıcı bulmuyorum. Anayasa oylaması AKP'ye hayır oylamasına dönüşebilir. Referanduma gidilirse AKP'ye, yoksulluğa, yolsuzluğa hayır oylaması haline gelir" ifadelerini kullandı.

Anayasa söylemlerini inandırıcı bulmuyorum. Anayasa oylaması AKP’ye hayır oylamasına dönüşebilir. Referanduma gidilirse AKP’ye, yoksulluğa, yolsuzluğa hayır oylaması haline gelir” ifadelerini kullandı. Ekonomi eski bakanı Ufuk Söylemez, icra, iflas ve işten çıkarmaların şu an askıdaki sorunlar olarak beklediğini, karantinanın kalkması paralelinde haziran itibarıyla durumun ekonomik buhrana dönüşmesinden endişe ettiğini belirtti

Cumhuriyet Gazetesi’nden Özlem Ermiş Beyhan’ın haberine göre, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 19 Ocak’ta, “Hazırlıklarımız kamuoyuna sunma aşamasına gelmiştir” dediği reform paketi sürekli ertelenip en son “haftaya” açıklaması gelirken ekonomi eski bakanlarından Ufuk Söylemez, “paketten makyaj çıkar” dedi.

Ufuk Söylemez'in soru cevaplı açıklaması şöyle:

"FITRATLARINA AYKIRI"

Reformları bekliyoruz. Ne düşünüyorsunuz?

"AKP ekonomi başta olmak üzere her alanda sıkışmış durumda. Reform paketi, yeni anayasa gibi başlıklarla gündemi değiştirmeye çalışıyorlar. İşsizlik, yoksulluk, yüksek enflasyon, yolsuzluk iddiaları, partizanlık, liyakatsizlik gibi Türkiye’nin gerçek sorunları büyürken oy oranları hızla düşüyor. İktidar ömürlerini uzatmak için çözüm arıyorlar."

 Paketten gerçek bir reform çıkmaz mı?

"Kamu işe alımlarda mülakat kaldırılacakmış. 18 senedir bürokrasiyi liyakatsiz, ehliyetsiz kadrolarla doldurup bunu söylemek insanlarla alay etmektir. Bu siyasal islamcı-ihvancı zihniyet asla eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik yasal düzenlemeler yapamaz. Çünkü bu fıtratlarına aykırıdır. AB yaptırımlarından kurtulmak için kasaba kurnazlığı yapılıyor."

Ekonomik sıkıntıların artması anlamında neden haziranı işaret ettiniz?

"Ekonomide açılma ile durdurulan icralar, ertelenen borçlar, iflaslar, işten çıkarmalar hayata  geçecek. Şu an sorunların çoğu askıda, bu askıdaki sorunların hayata geçmesi kaçınılmaz. O zaman işsizlik, batık krediler ve yoksulluğun daha belirgin hale gelmesinden endişe ediyoruz.

Yeni Anayasa söylemlerini inandırıcı bulmuyorum. Anayasa oylaması AKP’ye hayır oylamasına dönüşebilir. Referanduma gidilirse AKP’ye, yoksulluğa, yolsuzluğa hayır oylaması haline gelir.

2.5 milyar dolara satın aldıkları S400’leri aktive edemedikleri gibi ABD’ye de ‘her türlü pazarlığa açığız’ mesajları yolluyorlar. Devlet yönetimi açısından dik bir duruş sergilenmiyor maalesef.

Yaz aylarında aşı pasaportu devreye girebilir. Turizm sektörü açısından aşılamanın süratle devam etmesi çok kritik.

Berat Albayrak günah keçisi ilan edildi ama son olarak TÜİK’te çok doğru bir şekilde yapıldığı gibi tüm kurum ve kamu bankalarının yönetimlerinin liyakatli kadrolarla değişmesi gerekiyor."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar