Eski bakan Sifis Valirakis denizde ölü bulundu!

Eski bakan Sifis Valirakis denizde ölü bulundu!
Yunanistan'da, 1972 yılındaki askeri rejiminden yüzerek Arnavutluk'a kaçan eski bakan Sifis Valirakis denizde ölü bulundu.

Eski bakan denizde ölü bulundu!

Eski bakan Sifis Valirakis, pazar günü Evia adası açıklarında hayatını kaybetti. Euronews’ten Burak Ortahamamcılar’ın aktardığına göre; 77 yaşındaki Valirakis'in eşi, eski bakanın kaybolması üzerine sahil güvenlik ekiplerini aradı. Yapılan arama çalışmasında, önce Valirakis'in şişme botu bir adacık yakınlarında motoru çalışır halde bulundu. Daha sonra yaklaşık bir deniz mili uzaklıkta eski bakanın cesedine ulaşıldı.

CEZAEVİNDEN KAÇTI YÜZEREK...

Valirakis, 1967-74 yılları arasında ülkeyi yöneten askeri rejime karşı savaşan militan grup Panhellenik Kurtuluş Ordusu'nun bir üyesiydi. Askeri cuntaya karşı düzenlenen çok sayıda bombalı saldırıya katılan da Valirakis, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) kampında eğitim gördü. 1971'de tutuklandı ve Korfu Adası'nda hapsedildi. Valirakis, bir yıl sonra cezaevinden kaçmayı başardı ve yüzerek Arvanutluk'a ulaştı.

uopog-001.jpg

CASUSLUKLA SUÇLANDI 

Enver Hoca yönetiminden sığınma talebinde bulunan Valirakis, casuslukla suçlanarak tutuklandı ancak daha sonra dünyanın dört bir yanından siyasi arkadaşlarının müdahalesi üzerine serbest bırakıldı. Panhellenik Kurtuluş Ordusu kurucusu Andrea Papandreu, daha sonra Yunanistan'da 1981-1985, 1985-1989, 1993-1995 dönemlerinde 3 kez iktidara gelen PASOK'u kurdu. Valirakis, 1995-1996 yılları arasında Kamu Düzeni Bakanı olarak görev yaptı.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar