Eşini “Onursal Koordinatör” yapan başkan: Bir kuruş kazanç elde ettiyse...

Eşini “Onursal Koordinatör” yapan başkan: Bir kuruş kazanç elde ettiyse...
CHP’li Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz Arda’yı belediye bünyesindeki Dış İlişkiler Ofisi’ne onursal başkan olarak ataması yönünde haberlere yanıt verdi. Arda eşinin gönüllü olarak danışmanlığını yaptığını söylerken, herhangi bir kazanç elde ettiyse de istifa edeceğini açıkladı.

CHP’li Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz Arda’yı belediye bünyesindeki Dış İlişkiler Ofisi’ne onursal başkan olarak ataması yönünde haberler çıktı. Deniz Arda’nın “Onursal Koordinatör” unvanlı kartviziti de dikkat çekmişti. Bunun üzerine açıklama yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Eşim en büyük destekçim. Gönüllü olarak belediyede siyasi danışmanım olarak çalışıyor. Avrupa'yı çok iyi tanıyor. Almanya'da doktorasını yapıyor. Hem yol göstericim hem de Avrupa Birliği projelerinde danışmanımız… Onun için vız gelir tırıs gider!” dedi. Egedesonsoz’ün haberine göre,  Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz Arda’yı belediye bünyesindeki Dış İlişkiler Ofisi’ne ataması tartışmalara neden oldu. Sosyal medyada “Onursal Koordinatör” başlığı altında açılan hashtag üzerinden çok sayıda kişi duruma tepki gösterirken açılan hashtag Twitter’da trend topic (ülke gündemi) oldu. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yaptığı açıklamada, sosyal medya hesaplarında paylaşılan söz konusu kartvizitin son derece doğal olduğunu ifade etti. Arda “Eşim, her konuda bana yardımcı oluyor. Ücret almıyor ve gönüllü çalışıyor. Bir ayağı Avrupa’da… Kendisini nasıl tanıtacak?” diye sordu.

"ÇAMUR AT İZİ KALSIN"

Gaziemir Belediyesi’nin başarılarının, söz konusu kartvizitle karartılmaya çalışıldığına vurgu yapan Başkan Arda, “Gaziemir yükselişte… Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ilgi odağıyız. Gaziemir Metrosu Projesi tıkır tıkır yürüyor. Benzersiz Sosyal Market Projesi ile göz önündeyiz. Bütün bunlar birilerini rahatsız ediyor. O birileri rahatsız oldukça, böylesi çamur at, izi kalsın projeleri devreye sokuyorlar” dedi. Başkan Arda, eşi Deniz Arda’nın kartvizitte yer alan “Onursal Koordinatör” unvanının bir gelenekten geldiğini belirtti. Arda, “Bu iki kelimenin İngilizcesi kartın arkasında yer alıyor. Belediyemizin yurtdışındaki ilişkilerini yürüten Deniz Hanım, oralarda bu kartı kullanıyor. Arasanız, Türkiye’de ya iki kişide vardır, ya da üç kişide…” diye konuştu.

"EŞİM GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞIYOR"

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, kartvizitin belediyeden iş akdi feshedilerek ayrılan bir personel tarafından sosyal medyada kullanıldığını dile getirdi. Arda açıklamasında “Eşim en büyük destekçim. Gönüllü olarak belediyede siyasi danışmanım olarak çalışıyor. Avrupa'yı çok iyi tanıyor. Almanya'da doktorasını yapıyor. Hem yol göstericim hem de Avrupa Birliği projelerinde danışmanımız… Onun için vız gelir tırıs gider! Biz daha güzel, daha çağdaş, halkının daha mutlu olacağı Gaziemir için çalışıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

"TESPİT EDİLİRSE İSTİFA EDERİM"

Arda son olarak "Belediyemizde ‘Arda’ soyadını taşıyan çocuk, eş ya da farklı bir akrabamız, damadımız çalışmamaktadır. Buradan Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum. Eşim Deniz Arda’nın belediyeden ve bağlı şirketlerinden 'bir kuruş' kazanç elde ettiğinin tespit edilmesi halinde istifa edeceğimi kamuoyunun dikkatine sunuyorum" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar