Esenlerin eğitimcileri sınıfta kaldı... Veliler çaresizlik içinde

Esenlerin eğitimcileri sınıfta kaldı... Veliler çaresizlik içinde
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Esenler’dede yüz yüze eğitim sancılı başladı. Koronavirüs nedeniyle 1.5 yıldır kapalı olan okulların yüz yüze eğitime başlaması ile görülmeyen ama gerçekten var olan eksikliklerin büyüklüğü, önlemlerin yetersiz olması ve eğitimdeki çarpıklıklar su yüzüne çıktı.

GÜNBOYU - HÜSEYİN KOÇ

Esenler’de eğitimciler, gerekli önlemlerin alındığını söylerken öğrenciler ve veliler uygulamadan ve okulların yetersizliğinden şikayetçi olduklarını sitem dolu sözlerle sıraladılar. Bazı öğretmenler ve okul idarecileri ise uygulamadan memnun olmadıkları gibi, Milli eğitimin sınıfta kaldığını dile getirdiler.

LİSELİ 4 SINIF VE İLK OKUL ÖĞRENCİLERİ AYNI KORİDORDA

Konuştuğumuz öğretmenler ve öğrenci velileri bunları söyledi.
Öğrenci velileri: "Çifte havuzlar mahallesinde bulunan ve yüz yüze eğitim için hazırlanan Atatürk İlkokulu geçen dönem tam gün eğitim vermekteydi.  Fakat eğitimde başarıyı yakalamak ve geleceğimiz olan aydın nesillerin hangi ortamlarda ve nasıl bir eğitimle başarılı oluruz anlayışında olmayan bazı “üstün yetenekli, aklı evvel” yöneticiler burada bir uygulamaya gittiler ve tam gün eğitim veren binada Atatürk lisesi açtılar. Sabah lise öğleden sonra ilk okul öğrencilerine eğitim vermek şeklinde planlama yaptılar. Ama gelin görün burada yaşanan kargaşayı. Lise eğitimi alan 4 sınıf ve ilk okul öğrencileri aynı koridorda ders almaktadır. "

BİRLİK ORTAOKULU TOPLAMA KAMPI GİBİ 

Birlik Mahallesinde bulunan eski adı ile, Birlik Ortaokulu tam gün eğitim verirken yine çok bilmiş bazı üstün yetenekli eğitimciler tam günü kapatarak, aynı okul binasında Menderes Anadolu lisesini buraya taşıyarak eğitime açtılar.  Burası adeta toplama kampı gibi her bölgeden 1. Sınıf öğrencilerini buraya yerleştirdiler. Esenler’de veliler olarak çaresizlik içinde bırakıldık, liseye gidecek olan çocuklarımızı öğretmen eksiği olan bu okula yazdırmaya mecbur bırakıldık. Esenler’de okul seçme ve tercihler eğitim camiasındaki yöneticilerin keyfine bırakılmış durumda. Bu durumdan rahatsız olan okul müdürü başka ilçeye tayin istedi.

MENDERES ORTA OKULUNUN YIKIM ZAMANI ŞİMDİ Mİ AKLINIZA GELDİ

Menderes mahallesi ve Menderes Orta okulu velileri: "Tam okulların açıldığı bir dönemde okulumuzun yıkım kararı tamamen eğitime ve öğrencilerimize zülümdür. Okulumuzu yıkarak Esenlerin eğitim yöneticileri, akıllarına estiği bir uygulama kararı aldılar. Alt yapısı hazırlanmadan, velilerin görüşü alınmadan, burada okuyan çocuklarımızı iki okula paylaştırdılar. Bizler mağduruz, bu uygulama keyfe keder bir uygulamadır. Bunun sonucu öğrencilerimizin başarısız olmaları endişesindeyiz ve mağduriyet yaratmaktır."

GELEN ÖDENEKLER BİRİLERİ TARAFINDAN ÇARÇUR EDİLİYOR 

İsmini vermek istemeyen üst düzey eğitimci ile yaptığımız görüşme aslında her şeyi özetliyor. 
"Esenlerin eğitim yükünü okul müdürleri çekiyor. Esenler milli eğitimde sorunları çözemediği gibi sorunları derinleştirdiği için sınıfta kaldı. Eğitimde sorunlar bilgiyle, proje ile ve akılla çözülür. Esenler yoksul insanlarımızın yaşadığı bir ilçe ama tüm okulların yöneticileri velilerin cebine bakıyor, öğrencilerin cebine girmişler. Gelen ödenekler birileri tarafından çarçur edildiği için yük velilerin sırtına yükleniyor. Geçen senelerde okullara taktırılan sistem atıl durumda. Bu sistem için 100 bin liranın üstünde para harcandı, hatta hiçbir ödeneği olmayan okullar bile aylık taksitlere bağlandı. Yazık, günah değil mi, bu iş derinliğine araştırılarak varsa sorumluları gerekli cezaları kesilmelidir.

da00244f-288b-4e08-929d-5115f1e8d3a6.jpg

6158af6e-0f9c-4251-bbee-5bdf95e943a3.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar