Esenler İYİ Parti'den muhteşem fener alayı...

Esenler İYİ Parti'den muhteşem fener alayı...
Esenler, Cumhuriyet'in 98. kuruluş yıl dönümünü iki ayrı törenle kutladı. Gündüz yapılan kutlama töreninden sonra gece İYİ Parti Esenler ilçe Başkanlığı'nın düzenlediği fener alayına vatandaşlar yoğun katılım sağladı.

GÜNBOYU HÜSEYİN KOÇ

Esenler İYİ Parti ilçe Başkanı Ömer Kara: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadrini kıymetini bilmeyen, Cumhuriyeti içine sindiremeyen, nereden nasıl  hangi zorluklarla Cumhuriyetimizin kuruluşunu idrak edemeyenleri görmekteyiz. Bunlar iktidara sahip olanlar gibi gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunanlardırlar ama “Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir” dedi. 

Esenler İYİ Parti ilçe Başkanı Ömer Kara, günün anlamını belirten konuşmasından satır başları şöyle, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’ da Samsun’a çıktıktan sonra milli mücadeleyi başlatıp 29 Ekim 1923 tarihinde de "Türk Milletinin Karakterine ve adetlerine en uygun idare Cumhuriyet İdaresidir." sözleriyle ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras vazgeçilmez bir değerdir.

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR” 

Cumhuriyet Yönetiminin en önemli özelliği egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olmasıdır. Ülke yönetiminde kişilerin, ailelerin, sınıfların veya herhangi bir zümrenin tek başına söz sahibi olması düşünülemez. Cumhuriyet yönetiminde halk kendi kendini yönetme hakkına sahiptir. Halk bu hakkı yetki vereceği kişileri özgür ve demokratik yollardan seçerek kullanır. Cumhuriyet yönetiminde halkın seçme ve seçilme hakkı vardır. Milletin bütün bireylerinin yönetime katılması ve yönetimde söz sahibi olması imkanı sağlanmıştır. Bütün vatandaşlar Cumhuriyet yönetiminde eşit haklara sahiptirler. 

Cumhuriyet yönetiminde sağlanan hak ve özgürlüklerle Türk toplumu millet olma bilincine kavuşmuştur. Cumhuriyet yönetiminde her bir birey vatandaş konumuna yükselmiştir. Cumhuriyet yönetimi ile Türk milleti devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Cumhuriyet ile birlikte milletimizin her bir bireyi özgürce düşünebilen, düşündüklerini açıkça söyleyebilen ve eşit haklara sahip birer vatandaş konumuna gelmiştir. Bizlere miras bırakılan laik ve demokratik cumhuriyet yönetimi ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize hedef olarak gösterdiği çağdaş bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. 

Türk Milleti için Cumhuriyet’e sahip çıkmak demek çağdaş toplumlar içinde varlığını sürdürmek demektir. Kendisine sağlanan hak ve özgürlüklere sahip çıkmak demektir. Millet olma bilincine sahip çıkmak demektir.

Bu vesile ile Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümünü kutlar başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğü ve birliği için canlarını hiçe saymış Şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Sözlerimi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün güzel bir söz ile bitirmek istiyorum; 
"Cumhuriyet Biz Kurduk, Onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz"

esenler-1.jpgesenler-2.jpgesenler-3.jpgesenler-4.jpg

esenler-5.jpgesenler-6.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar