Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'ya mahkemeden şok karar 

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'ya mahkemeden şok karar 
Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik kullandığı “Kazandığına en çok Yunanlar sevindi” ifadelerini haberleştiren yerel medyaya karşı açtığı dava sonuçlandı. Haberler ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilerek kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçimleri kazanmasının ardından en çok Yunan medyasının sevindiğini ifade eden Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun söylemlerini haberleştiren medya kuruluşlarına karşı açtığı soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun seçimi kazanmasının ardından konuşan AK Partili Göksu, İmamoğlu'nun kazanmasına en çok Yunan medyasının sevindiğini iddia ederek İmamoğlu'nun nereli olduğunu iftar programına katılan yurttaşlara sormuştu. Vatandaşlardan “Trabzon” cevabını alan Göksu “E hesap başka” demişti.

Birgün'den Meral Danyıldız'ın haberine göre, konuyu haberleştiren yerel medya kuruluşlarına karşı Göksu’nun açtığı dava ise sonuçlandı.

Söz konusu haberlerin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilebileceği ifade edilen kararda, “Basın Kanunu’nun 3. maddesinde basının özgür olduğu, bilgi edinme, yayma, eleştirme, yorumlama, eser yaratma haklarını içerdiği, basın özgürlüğünün ancak başkalarının haklarının korunması amacıyla sınırlanabileceğinin belirtildiği, bir haberin hukuka uygun sayılabilmesi için gerçeklik, güncellik, kamu yararı, toplumsal ilgi, haber verme hakkı kapsamında yer alması gerektiği” ifade edilerek, “Dosya içeriği ve mevcut deliller bir bütün olarak değerlendirildiğinde; şikâyete konu ve haberlerin içeriğinde suç unsuru bulunmadığı” tespit edildi.

Yazıların polemik yaratacak nitelikte olup basın ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmesi gerektiği kanaatine varıldı. Bu gerekçelerle kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.

Gazete Esenler’de söz konusu haberi yapan ve Göksu’nun şikâyetçi olduğu Gazeteci Hasan Gürsoy, BirGün’e yaptığı açıklamada, “Daha önce de Göksu bazı haberlerimizden dolayı bizi şikâyet etmişti, onlardan da bir şey çıkmadı. Bizi şikâyet ettikten sonra kendimiz de bir şey çıkmayacağını biliyorduk ve söylemiştik. Tabii ki sevinçliyiz, mutluyuz. Kamuoyunu doğru bilgilendirdiğimiz için haberimizin her zaman arkasında durmuştuk. Haberimize getirilen erişim engelinin kaldırılması için zaten dilekçemizi de vermiştik. Geç bir karardı, bir buçuk yıllık bir süreçte suç duyurusu reddedildi. Ancak yine de mutluyuz ve sevinçliyiz” dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar