Erzincan'da bir terörist etkisiz hale getirildi

Erzincan'da bir terörist etkisiz hale getirildi
Erzincan'ın Kemah ilçesinde teröristlerle dün çıkan çatışmada bir terörist etkisiz hale getirildi.

Erzincan'da bir terörist etkisiz hale getirildi, Şırnak'ta beş terörist teslim oldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, güvenlik güçlerinin Erzincan'ın Kemah ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonda dün teröristlerle temas sağlandı. Çıkan çatışmada bir terörist etkisiz hale getirildi, piyade tüfeği, telsiz ve el bombası ele geçirildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi kırsalında devam eden operasyonlarda, makineli tüfek ile 97 fişek, 576 uçaksavar makineli tüfek fişeği ve 10 tüp ele geçiren güvenlik güçleri, ikisi Yüksekova'da, biri Bingöl'ün Genç ilçesinde olmak üzere üç el yapımı patlayıcıyı imha etti.

Şırnak'ta beş terörist teslim oldu

Bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan beş terörist ise Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

Operasyon sürüyor

Erzincan'ın Kemah ilçesinde, jandarma özel harekat (JÖH) ile komando timlerinin, bir kadın teröristin ölü olarak ele geçirildiği çatışma sırasında kaçan 4 teröristi etkisiz hale getirmek amacıyla gerçekleştirdiği operasyona devam ettiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi ya da yakalanması amacıyla kent genelinde başlatılan operasyon ve çalışmalar kararlılıkla sürdürülüyor.

Bu çerçevede Erzincan İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Erzincan Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı ile Erzurum Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı timleri, kentin Kemah ilçesinde teröristlere yönelik arama tarama faaliyeti başlattı.

İlçenin Dereköy köyü kırsalında yürütülen çalışmalar sırasında güvenlik güçleri, gece saatlerinde 5 kişilik bir grup terörist ile karşılaştı.

Jandarma ve komando timlerinin kaçan diğer teröristleri yakalamak için başlattığı operasyon sürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar