Erzincan'da 4 kaçak göçmen yakalandı

Erzincan'da 4 kaçak göçmen yakalandı
Erzincan'da hafif ticari araç içerisinde yurda yasa dışı yollarla giren 4 göçmen yakalandı. Göçmenlerin yurda kaçak girişlerini organize ettikleri gerekçesiyle iki şüpheli tutuklandı.

Erzincan'da İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi ekipleri, Erzincan-Erzurum kara yolundaki uygulama noktasında, H.B. idaresindeki hafif ticari aracı durdurdu.

Van'dan Ankara'ya gitmek üzere yola çıktığı ifade edilen araçta, yasal olmayan yollarla yurda girdikleri anlaşılan 4 Afganistanlı bulundu.

Araştırmayı genişleten ekipler, yabancı uyrukluların bulunduğu aracın polise yakalanmaması için öncü olarak kullanılan aracı tespit etti.

Durdurulan araç içerisinde bulunan ve Türkiye'ye kaçak girişleri organize ettikleri iddia edilen H.B. ve H.Ş. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen H.B. ile H.Ş, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Kimlik tespiti için bir spor salonuna götürülen göçmenlerin işlemlerinin ardından Göç İdaresi İl Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar