Ertuğrul Kumcuoğlu MHP'den istifa etti 

Ertuğrul Kumcuoğlu MHP'den istifa etti 
MHP, 126 emekli büyükelçinin Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili yayınladığı açıklamada ismi bulunan Ertuğrul Kumcuoğlu'nun kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildiğini duyurmuştu. Kumcuoğlu bugün partisinden istifa ettiğini duyurdu! 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 126 emekli büyükelçinin açıklamasında ismi bulunan eski MHP Aydın Milletvekili ve emekli büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu'nun kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildiğini duyurmuştu.

Yalçın'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"126 Emekli Büyükelçinin basın yoluyla kamuoyuna açıklanan bildirisinde ismi yer alan partimizin Aydın Eski Milletvekili Emekli Büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu, Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edilmiştir."Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı, uluslararası sözleşmelerle ilgili tartışmalara neden olmuştu. 

126 emekli büyükelçinin halen tartışılmaya devam eden Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak 30 Ocak 2020'de yaptığı açıklama da, bu konu kapsamında yeniden gündeme gelmişti.

Söz konusu açıklamada "Kanal İstanbul, Montrö Sözleşmesi'ni tartışmaya açacaktır. Atatürk Türkiye'sinin, Lozan Antlaşması'ndan sonra en büyük diplomasi başarısı olan Montrö Sözleşmesi'nin tartışmaya açılması ise Türkiye'nin İstanbul-Çanakkale Boğazları ile Marmara Denizi üzerindeki mutlak egemenliğinin kaybedilmesine yol açar. Kanal İstanbul'dan vazgeçilmelidir" ifadesi yer alıyordu.

Ertuğrul Kumcuoğlu bugün MHP'den istifa ettiğini açıkladı.

Kumcuoğlu istifasında "çoktandır fikren ve fiilen ayrı düştüğüm Milliyetçi Hareket Partisi'nden sitifa ettiğimi bilgilerinize sunarım" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar