Erol Demiröz hayatını kaybetti

Erol Demiröz hayatını kaybetti
Beyaz Melek ve Vezir Parmağı adlı filmlerden hatırladığımız 81 yaşındaki Diyarbakır doğumlu oyuncu Erol Demiröz hayatını kaybetti.

Usta oyuncu hayatını kaybetti

Ankara Sanat Tiyatrosu'nda sahnelenen birçok oyunda seyirci karşısına çıkan ve 1979 yılından bu yana yirmiden fazla filmde boy gösteren 81 yaşındaki oyuncu Erol Demiröz hayatını kaybetti.

!940 yılında Diyarbakır'da dünyaya gelen Demiröz, kariyerinde önemli bir yer tutan Yılmaz Güney imzalı "Sürü" filminde gösterdiği başarı ile sinema dünyasında kendisine önemli bir yer edinmişti.

Usta oyuncunun vefat haberini onunla Beyaz Melek ve Vezir Parmağı adlı filmlerde birlikte oynayan oyuncu Necmi Yapıcı şu sözlerle duyurdu:

"Erol Demiröz ustamızı kaybetmişiz çok üzgünüm. Ankara Sanat Tiyatrosu'nda sahnelenen bir çok oyunda izleme ve Beyaz Melek ve Vezir Parmağı filmlerinde çalışma şansım olmuştu kendisiyle. Karşılıklı sahnelerim vardı güzel zamanlar geçirdik derin sohbetler ettik. Çok iyi bir insandı öncelikle sonra da işini çok seven çok disiplinli usta bir oyuncuydu. Mekanı Cennet olsun. Başta yakınları ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabırlar diliyorum"

necmi-yapici-ic.jpg

EROL DEMİRÖZ KİMDİR?

Tiyatro ve sinema oyuncusu olan Erol Demiröz 1940 yılında Diyarbakır’da doğdu. 1952 yılında İlkokul , 1958 yılında ortaokul ve liseyi  Ziya Gökalp okullarında okuyarak bitirdi. Yükseköğrenimini Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi (Gazi Üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi)’inde tamamladı. Askerliğini kısa süreli olarak İzmir Gazi Emir’de yaptı.

Demiröz, 1961 senesinde Halkevleri Genel Merkezi’nde tiyatro çalışmalarına başladı. 1968 de Ankara Sanat Tiyatrosu (AST)’nda oyuncu ve yönetmen kadrosunda yer alarak yüzlerce oyunda rol aldı, onlarca oyunu sahneye koydu. Ayrıca, Yılmaz Güney’in “Sürü” filmi başta olmak üzere on beş kadar sinema filmde rol aldı. 

Türkiye’de ilk televizyon çocuk dizisi olan “Harun” başta olmak üzere, birçok senaryoya da imza attı. “Babalar ve Oğullar” adlı televizyon dizisinde rol aldı. Mahsun Kırmızıgül’ün senaryolarını yazıp yönettiği ”Beyaz Melek”, ”Güneşi Gördüm" ve "Vezir Parmağı" adlı filmlerde de önemli roller üstlendi. Erol Demiröz, 1977 yılında, “Ulvi Uraz En İyi Yönetmen Ödülü”nü almıştır.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar