Ermenistan, Azerbaycan'ın Gence kentine füze saldırısı düzenledi

Ermenistan, Azerbaycan'ın Gence kentine füze saldırısı düzenledi
Azerbayan Ordusu'nun işgal altındaki Karabağ'a ilerleyişi sürerken, Ermenistan yine sivilleri hedef aldı. Ermenistan, Azerbaycan'ın tarihi ve ikinci büyük kenti olan Gence ile Terter ve Beylegan ilçelerine füzeli saldırı düzenledi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ilk belirlemelere göre, 22 kişinin öldüğünü, 74 kişinin yaralandığını duyurdu.

Azerbaycan'ın Karabağ'a ilerleyişi sürerken Ermenistan ordusu yine sivilleri hedef aldı. Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti olan ve cephe hattı ile 60 kilometre mesafede olan Gence kentine saldırı düzenledi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da saldırıyı doğruladı. 

Yapılan açıklamada Gence, Beylegan ve Terter'de toplam 22 sivilin hayatını kaybettiği, 74 kişinin yaralandığı kaydedildi.

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI SÖZCÜSÜ PAYLAŞTI

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hikmet Hacıyev, Ermenistan’ın Gencev’e saldırısı sonrası ortaya çıkan ilk görüntüleri paylaştı. Hacıyev, Twitter hesabından paylaştığı videoyu şu mesajla paylaştı:
Ermenistan'ın Gence kentindeki yoğun yerleşim alanlarına yönelik kitlesel füze saldırılarının sonuçları. Azerbaycan sivilleri savunmak ve Ermenistan'ı barışa zorlamak için meşru askeri hedeflere karşı yeterli önlemleri alma hakkını saklı tutar. 4 yeni füze Ganja'yı vurdu. 

 TÜRKİYE'DEN MESAJ

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Saldırılar, Ermenistan’ın içine düştüğü çaresizliğin ve insanlık suçu işlemekten geri kalmayacağının göstergesidir." 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar