Türkiye erken seçime mi gidiyor? Okullara bir sene önceden 'Seçime hazır olun' yazısı gitti

Türkiye erken seçime mi gidiyor? Okullara bir sene önceden 'Seçime hazır olun' yazısı gitti
2023 yılında yapılması planlanan seçim için hem muhalefet hem de iktidar cephesi son hazırlıklarını yaparken, bugün gelen bilgi, 'Erken seçim kararı alındı' yorumlarına neden oldu. Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara seçim hazırlığı için yazı gönderildiği ortaya çıktı.

OKULLARA FLAŞ YAZI! ERKEN SEÇİM İÇİN KOLLAR SIVANDI

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü''nün 20 Haziran 2022 tarihinde okullara "Sandık Alanı İşlemleri" başlıklı bir yazı gönderdiği ve okulların seçimde engellilerin oy kullanmasına hazır olup olmadığının sorulduğu ortaya çıktı. Erken seçim tartışmaları sürerken yapılan hamle akıllarda soru işareti oluşturdu. 

''SEÇİME HAZIR OL'' YAZISI GÖNDERİLDİ

Yazıda Çankaya 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı''nın 16 Haziran 2022 tarihli yazısına atıf yapılarak okullardan bilgi istenirken İlçe Milli Eğitim Müdürü adına Şube Müdürü Şenay Serin imzalı yazıda şu ifadelere yer verildi:

“ Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yapacağı planlama doğrultusunda engelli ve yaşlı seçmenlerin oy verme gününde sandık çevresine daha rahat erişimlerini sağlamak amacıyla yapılacak çalışmalarda kullanılmak üzere, sandık bölgelerinde bulunan binalarda zemin kat sandık sayısı ve bina asansör mevcudiyet bilgilerine ihtiyaç duymaktadır.

Müdürlüğümüz sınırlarında seçimlerde kullanılan ekteki listede isimleri belirtilen sandık alanı belirlenecek okullarda asansör olup olmadığı, var ise çalışır durumda olup olmadığının, ayrıca okul giriş katlarında derslik olup olmadığı ve engellilerin okullara giriş çıkışlarında merdivenlerin müsaitlik durumu hakkındaki bilgilerin ekteki tabloya eksiksiz girilerek, 24 Haziran 2022 Çarşamba günü mesai bitimine kadar müdürlüğümüz özel büro şubesine gönderilmesi önemle rica ederim.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar