Erken seçim için yeni ittifak modeli

Erken seçim için yeni ittifak modeli
Türk siyasi hayatına yeni partilerin katılması ile birlikte çeşitli yollar arayan muhalefet partilerinin muhafazakar- sağ bir blok oluşturmak için zemin aradığı belirtiliyor.

Duvar’da yer alan habere göre, Türk siyaseti hayatına yeni partilerin girmesi ile muhalefet kanadında da yeni modeller oluşturmak için arayışların başladığı kaydedildi. Buna göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son açıklamalarına yer verilen haberde, Kılıçdaroğlu'nun uzlaşı arayışı içinde olduğu kaydedildi.

AKŞENER: 'BEN' DEME LÜKSÜMÜZ YOK 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sözlerine de yer verilen haberde, Akşener'İn, “İnatla, ‘ben ben’ deme gibi bir yönüm yok. Bu milletin nefes alma hakkı var. İnsanları üzen taraf olmayız” ifadeleri kullanıldı. Haberde, muhalefet liderleri tarafından yapılan açıklamaların, ortak Cumhurbaşkanlığı adaylığı için sinyal olduğu belirtiliyor. 

İKİNCİ İTTİFAK İDDİASI 

Haberde, Ankara kulislerinde dolaşan bilgilere de yer verildi. Ankara siyasetinin 3'ncü ittifak için zemin yokladığı belirtilirken, uygun bulunması durumunda Cumhur İttifakı'nın karşısına bir ittifak daha çıkarılabileceği kaydedildi. Ancak bu ittifakın bölünme değil, ortak seçim stratejisinin parçası olacağı aktarıldı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar