Erkek sakalları köpeklerin tüylerinden daha kirli!

Erkek sakalları köpeklerin tüylerinden daha kirli!
Yeni bir çalışmaya göre, İsviçreli araştırmacılar, çeşitli ırklardan köpeklerin kürklerini ve erkeklerin sakallarını test etti. Araştırmaya göre, sakallı erkeklerin köpeklerden daha fazla mikrop taşıdığını buldu.

Çalışma yazarı Profesör Andreas Gutzeit BBC'ye, araştırmacıların erkeklerin sakallarında köpeklerin kürklerine kıyasla önemli ölçüde daha yüksek bir bakteri yükü bulduğunu söyledi. Bazı erkeklerin sakallarında gerçekten insan sağlığına tehdit oluşturan mikroplar bulunuyor. Uzmanlar, erkeklerin sakallarını düzenli olarak şampuanlamaları gerektiğini söylüyor.

Birçok insan, köpeklerin mikroplarla kaplı olduğunu söylüyor, ancak görünüşe göre erkeklerin sakalları da öyle.

İsviçre'deki Hirslanden Kliniği'ndeki araştırmacılar 18 erkeğin sakalından örnek aldılar ve her sakalın bakteri içerdiğini buldular.

Köpeklerin insanlarla aynı MRI makinelerine girmesinin hijyenik olup olmadığını test eden ekip, sakal örneklerini 30 köpeğin boyunlarından alınan örneklerle karşılaştırdı.

18-76 yaşları arasındaki tüm sakallı erkekler yüksek mikrobiyal sayım gösterirken, 30 köpeğin sadece 23'ünde mikrop bulundu. Gerisi orta seviyedeydi.

7 sakallı erkekte, insan sağlığına zararlı olabilecek mikroplar gözlendi.

The Mail'e konuşan Andreas Gutzeit, "Çalışmamız sakallı erkeklerin köpeklerden çok daha fazla mikrop yükü ve daha fazla insan-patojenik suş barındırdığını gösteriyor. Bu bulgulara dayanarak, sakallı erkeklere kıyasla köpekler temiz kabul edilebilir" dedi.

İnsanlardaki sakallar, daha kalın ve kıvrımlıdır. Bu nedenle, burun delikleri ve ağız etrafındaki kıllar, bakteriler için iyi bir yuva görevi görür.

Beard Liberation Front'un (Sakal Kurtuluş Cephesi) kurucusu Keith Flett, bulgular hakkında şu açıklamayı yaptı:

“İnsanların saçlarından ve ellerinden sürüntü alıp onları test ederseniz, her türlü hoş olmayan şeyi bulmanın mümkün olduğunu düşünüyorum.”

Sonuç olarak; erkekler sakal bırakmak istiyorsa, daha fazla şampuan kullanmaları gerekecek.

Bu araştırma, az sayıda katılımcıyla yapılan çok küçük bir çalışma olsa da, ne kadar temiz olduğumuza ve köpek dostlarımızın ne kadar temiz olduğuna dair birçok soru ortaya çıkarıyor.

Elbette, birçok insan köpeklerinin kirli olduğunu düşünüyor, ancak düzgün bir şekilde yıkanırlarsa temiz olabilirler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar