Eren Erdem'den Halil Sezai açıklaması: Özür dilerim bende bilmiyordum

Eren Erdem'den Halil Sezai açıklaması: Özür dilerim bende bilmiyordum
Eren Erdem, Halil Sezai'nin yaşlı bir adamı darp etmesi hakkında "Asla tasvip etmeyeceğim onaylamayacağım bir şiddet durumuyla karşı karşıya kaldım. Hiçbir şekilde onaylamam mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Eren Erdem şarkıcı Halil Sezai'nin yaşlı bir adamı darp etmesinin ardından dün gece yaptığı paylaşım nedeniyle açıklama yaptı.

Eren Erdem'in açıklaması şöyle oldu:

"Dün yaşanan Halil Sezai hadisesi ile alakalı samimi, içten duygularımla meselenin özetidir.

Önyargılar, peşin kabullerle değil; hakikatlerle hareket eden herkese son açıklamamdır.

Saygılarımla Eren Erdem"

Eren Erdem paylaştığı videoda ise şu ifadeleri kullandı: 
 
"Yıllardır gözaltıları takip ediyorum. Sanatçı, gazeteci, yazar, çizer, aydın gözaltına alındığı zaman nedir ne değildir diye anlamak, o konuda kamuoyunu bilgilendirmek için.

Siyasetçiyim, hak savunucusuyum. Şiddet karşıtıyım, şiddetin karşısında yıllardır mücadele eden bir insanım.

Dün de Halil Sezai olayı bana intikal ettiğinde ne bu görüntüler ne 67 yaşında vatandaşın darp edildiği hususunda bende bir bilgi yoktu. 

Dolayısıyla karşılıklı bir sürtüşme sonucunda gözaltına alındığı suretiyle bilgilendirmek amacıyla bir paylaşım yaptım. Süreci de takip ettim. Sabah bu görüntülerle karşılaştığım zaman çok üzüldüm.
 
Asla tasvip etmeyeceğim onaylamayacağım bir şiddet durumuyla karşı karşıya kaldım. Hiçbir şekilde onaylamam mümkün değil."

Öte yandan Eren Erdem önceki paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

1- Siyasi yaşamım boyunca, gözaltına alınan her sanatçı, aydın, gazeteci, yazar, siyasetçi, “düşünce açıkladığı için yargılanan yurttaşlarımızın” yanında oldum. Bu nedenle insanlar başlarına iş gelince beni ararlar. Bu son derece doğal bir durumdur, normaldir.+

2- Halil Sezai gözaltına alınınca, bana ulaşan her yurttaşımıza yaptığım gibi konuyla “bana aksettirilen şekliyle” ilgilendim, takip ettim. Ancak konuyu etraflıca sabah TV’den öğrendim. Şiddeti onaylamam mümkün değildir, amasız ve fakatsız şiddetin her türüne karşıyım.

erdem.jpg


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar