Eren Erdem İstanbul’da CHP başkanlığı için nabız yokluyor

Eren Erdem İstanbul’da CHP başkanlığı için nabız yokluyor
CHP’de İstanbul İl Başkanlığı adaylığı için ismi geçenler arasında yer alan Eren Erdem’in ilçe örgütlerinden ve partinin ağır toplarından destek istediği öğrenildi.

Barış Yahya Çinçin / GÜNBOYU 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 37’nci Olağan Kurultay takvimi devam ederken, hem Genel Başkanlık yarışını büyük oranda etkileyecek, hem de konumu delege sayısı açısından en önemli il olan İstanbul’da kimlerin yarışacağı merak konusu oldu. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanması ile birlikte daha da önemli hale gelen İstanbul İl Başkanlığı için adı geçenlerden biri de geçtiğimiz aylarda cezaevinden tahliye olan Eren Erdem’di.

“PARTİLİLERİMİZİN TAKDİRİ”

“İstanbul İl Başkanlığı’na aday olacak mısınız?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Erdem, ”Benim İstanbul için böyle bir çalışmam yok. Ancak partilerimiz beni İstanbul İl Başkanı olarak görmek istiyor, bu yönde talepler alıyorum. Hem benim başkan olmamı isteyenleri hem de Canan Hanım’ın başkan olmasını isteyenleri dinliyorum. Şimdilik çalışma yapmıyoruz” demişti. Fakat CHP’li Eren Erdem’in İstanbul İl Başkanlığı’nı istediği, bunun için de nabız yokladığı öğrenildi.

İSTEDİĞİ DESTEĞİ BULAMADI

9 Şubat 2020 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan CHP İstanbul İl Kongresi için gizliden çalışma yürüten Eren Erdem’in partideki bazı ağır toplar ile görüşme yaptığı ancak istediği desteği tam anlamıyla bulamadığı öğrenildi. Eren Erdem’in desteğini istediği isimlerden birinin de CHP’nin 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce olduğu öğrenildi. Bilindiği gibi Muharrem İnce geçtiğimiz kurultayda, Canan Kaftancıoğlu’na karşı Cemal Canpolat’ı desteklemiş ancak Canpolat 7 oy farkla başkanlığı Kaftancıoğlu’na kaptırmıştı.

CANPOLAT YENİDEN ADAY

Diğer yandan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı adaylığı için yeni bir gelişme de yaşandı. Geçtiğimiz kurultayda İstanbul İl Başkanlığı için adı en fazla telaffuz edilen ve önceki kongrede Muharrem İnce ile birlikte hareket eden Cemal Canpolat, yeniden İstanbul İl Başkanı adayı olduğunu duyurdu. Canpolat’ın adaylık kararını, ekibindeki isimlerin yoğun ısrarı ile aldığı belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun parti içi sürece direk katılmayacağı ancak İstanbul seçimlerinde beraber çalıştığı Canan Kaftancıoğlu'nun uyumundan memnun olduğu öğrenildi. 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar