Eren bebek yaşam mücadelesini kaybetti

Eren bebek yaşam mücadelesini kaybetti
Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalığı teşhisi konulan Şehmuz Eren Akatekin, yaşam mücadelesini kaybetti.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde yaşayan Davut ve Keziban Akatekin çiftinin bebeği Şehmuz Eren Akatekin, SMA hastalığıyla mücadelesini kaybetti. Kalbi duran ve yaklaşık 16 saat süren müdahale sonrası hastalığına yenik düşen minik Eren için yürütülen kampanya yüzde 43 ile sınırlı kalmıştı.

SOSYAL MEDYA SEFERBER OLMUŞTU

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Zolengsma Gen tedavisi olması gereken Eren bebek için 2 milyon 132 bin 550 dolar toplanması gerekiyordu.  Son derece pahalı olan bu tedavinin masraflarını karşılayamayan Eren'in anne ve babası çocuklarını yaşatmak için sosyal medya üzerinden bir kampanya başlatmıştı. Ancak minik Eren'in bünyesi daha fazla bu hastalığa dayanamadı. Eren bugün hayata gözlerini yumdu. 

"OĞLUMUN HAYATINI KAYBETMESİNDEN ENDİŞE DUYUYORUM" DEMİŞTİ

"Oğlumun en kısa zamanda ilacına kavuşmasını istiyorum" diyen anne Keziban Akatekin, "Bebeğimizi kurtarmak istiyoruz. Tek temennimiz bu. Bundan sonrası oğlum için olacak mı belli değil. 5 cihaza bağlı yaşıyor. 2 ay öncesine kadar burundan beslenebiliyordu ama artık sadece midesine açılan delikle besleniyor. Oğlumun cihazlardan kurtulmasını, sağlığına bir an önce kavuşmasını istiyorum. Kimseden yüksek bir bağış beklemiyorum. 10 lira, 20 lira demeden bağış yapılırsa çocuğum sağlığına kavuşabilir" demişti.

Eren'in 2 yaşına gelmeden Boston hastanesinde tedavi olması gerektiğini belirten anne, "Eğer 52 gün içinde parayı toplayamazsak Dubai ve Almanya hastaneleri için çabalayacağız. Ancak orada da kilo kriteri var. Bu sebeple bir an önce bu parayı toplamamız gerekiyor. Oğlumun hayatını kaybetmesinden endişe duyuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar