Kaymakam İsmail Çorumluoğlu'nun görüntüleri tepki çekmişti! İçişleri Sözcüsü İsmail Çataklı'dan açıklama

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu'nun görüntüleri tepki çekmişti! İçişleri Sözcüsü İsmail Çataklı'dan açıklama
Zonguldak Ereğli'de demetim esnasında çay içen üç eczane çalışanına maske-mesafe cezası kestirdiği anlar ile Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu gündeme gelmişti. Olaya ilişkin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı açıklama yaptı.

Eczane çalışanlarının yan yana ve maskesiz oldukları için tutanak tutulmasını isteyen Zonguldak Ereğli Kaymakam İsmail Çorumluoğlu çalışanların itirazlarını dinlemedi. 27. dönem için AKP'de milletvekili aday adayı olan Ereğli Kaymakam İsmail Çorumluoğlu'nun eczanede yaptığı ceza uygulaması tepki çekmişti. 

Konu ile ilgili konuşan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, "Bir iki gün önce Ereğli Kaymakamımız konusunda sosyal medyada gündem oluşturuldu. Türkiye'nin her mevzusunda karşıtlık koymak isteyenler aynı davranış ve davranışlarını sürdürüyorlar. Üstelik bu davranışı sergileyenler arasında milletvekilleri de var. Gözümüzdeki çapağı almak yerine gözümüze çöp batırıyorlar.

Bu salgınla mücadele etmeye çalışırken 3.5 ay öncesine ait başka şartın, vaktin, yerin bir olayından üstelik başını sonunu makaslamak suretiyle manipulatif şekilde bu mücadelenin verilmeye çalışıldığı gün gündem olmasını anlaşılır bulmadık." şeklinde konuştu. 

"GÖLGE ETMESİNLER BAŞKA İHSAN İSTEMİYORUZ"

Çataklı, "Mani olmasınlar, gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz. Bu tavrın, davranışın kimseye bir yararı yok.

Siber suçlarla mücadelede Şubat ayında 10 bin sosyal medya konusunda işlem yapılmıştır. 323'ü adli makamlarca gözaltına alınmıştır.


Çağımız teknolojik olarak geliştikçe bu suç türü de yaygınlaşıyor. Her gün yine siber dolandırıcılık oluyor. Orijin olarak zor olduğunu da kabule delim, ehemmiyetli olan hiç mağduriyet yaşanmaması elbette. Yurttaşlarımızı bu hususta hassasiyete çağrı ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar