Erdoğan'ın ziyareti öncesi AB'den Türkiye açıklaması

Erdoğan'ın ziyareti öncesi AB'den Türkiye açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Brüksel'e gerçekleştireceği ziyaretin hemen öncesinde AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, açıklama yaptı. Leyen, Türkiye'nin Yunanistan sınırındaki mültecileri geri çekmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB liderleriyle görüşmek üzere Brüksel'e gitmek üzereyken AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'den Türk-Yunan sınırındaki mülteci kriziyle ilgili bir açıklama geldi.

Türkiye'nin Yunanistan sınırındaki mültecileri geri çekmesi gerektiğini belirten Von der Leyen, "Bu duruma çözüm bulmanın yolu sınırdaki baskıyı hafifletmekten geçiyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Brüksel'e hareket etmesi ve akşam saatlerinde AB liderleriyle masaya oturarak yaşanan krizle ilgili görüş alışverişinde bulunması bekleniyor.

ERDOĞAN: "UMARIM FARKLI NETİCELER ELDE EDERİZ"

Kritik görüşmeyle ilgili Erdoğan " Suriye'de son 9 yılda çıkan yükün çok büyük bölümünü tek başımıza üstlenmek zorunda kaldık. Sırtımızı dönecek değildik ancak uluslararası toplumdan da destek bekliyorduk. Belçika'da toplantım var, orada bu konuları görüşeceğiz. Daha farklı neticeler alarak Belçika'dan döneriz. AB ile yaptığımız anlaşmanın kendi tarafımıza düşen yükümlülüklerini yerine getirdik. AB ise bir takım katkılar dışında yükümlülüklerini yerine getirmemiştir. Umarım bu yeni ekiple farklı neticeler elde ederiz." ifadelerini kullanmıştı.

AB İLE YENİ BİR ANLAŞMA OLUR MU?

Bugün tüm gözler Belçika'daki kritik toplantıya çevrilirken, "Avrupa Birliği, Türkiye ile yeni bir anlaşma yapacak mı?" sorusunun yanıtı merak ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar