Erdoğan'ın memleketinde yol inşaatı HES projesi çıkmıştı: Şikayet üzerine inşaat...

Erdoğan'ın memleketinde yol inşaatı HES projesi çıkmıştı: Şikayet üzerine inşaat...
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize Güneysu'da yol inşaatının HES projesi çıkmasının ardından, vatandaşlar tarafından yapılan şikayetler üzerine inşaat durduruldu.

Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize Güneysu'da iki yıl önce vatandaşlara 'yol inşaatı' denilen çalışmanın HES projesi olduğu ortaya çıkmıştı. HES projesini istemeyen vatandaşların, CİMER'e şikayette bulunmasıyla inşaat için durdurulma kararı verildi. Projeyi yapan şirkete de para cezası verildi.

DURDURULMASI İSTENDİ

Güneysulular, HES'in iptali için 15 Ocak'ta idare mahkemesine başvurdu. 30 Ocak'ta da CİMER'e şikâyet ettiler. Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, CİMER, şikayet üzerine ilgili makamlara bir yazı göndererek inşaatın ivedilikle durdurulması gerektiğini belirtti. Yazıda özetle şu ifadeler yer aldı: "Bölge Müdürlüğümüzce proje sahasında yapılan incelemelerde yer teslimi yapılmadan cebri boru imalat çalışmalarına başlandığı tespit edilmiş olup, 6200 sayılı Kanun ve Su Yapıları Denetim Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında şirkete idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca gerekli tüm yasal izinler alınıncaya kadar her türlü güvenlik önlemi alınarak sahadaki projeye ait çalışmaların ivedilikle durdurulması gerektiği şirkete bildirilmiştir."

ERDOĞAN'IN KÖYLÜLERİ ŞAŞKIN

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Handüzü Yaylası Koruma Derneği Başkanı Ceyhun Kalender'in avukatı Remzi Kazmaz, "Cumhurbaşkanı'nın köyünde derelerimizin kurumasına neden olan, Karayolları'nın yasal olmayan çalışmaları nedeniyle para cezası kestiği bu şirketin çalışmasına hâlâ daha nasıl izin verildiğine köylülerimiz şaşırıyor" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar