Erdoğan'ın masasında iki gündem var

Erdoğan'ın masasında iki gündem var
AKP iktidarı 18. yılında “dağılma ve erime” kaygısı taşıyor. Yerel seçimlerde istenilen sonuçların elde edilememesinin ardından partide çatlak sesler daha da yükseldi.

GÜNBOYU / ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin kuruluşunun 18. yıl dönümünde “Dostlarım, dün bitti, geçti gitti. Bugün yeni bir gündür. Aydınlık Türkiye için, geleceğimiz için yeniden yollara düşme günüdür” mesajını verdi.

Partinin her toplantısında 2 gündem maddesi tartışılıyor: yeni partiler ve yeni bir söylem ihtiyacı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da kuruluşun yıl dönümünde partililere bunun sinyalini verdi.

AKP yönetimi her ne kadar kamuoyu önünde “partilerin ömrünü millet belirler” açıklamaları yapsa da istişare toplantılarda zorlu bir viraja girildiğinin önemine vurgu yapılıyor.

Hem parti içinden 2 yeni partinin çıkması hem de yeni siyaset söylemine yönelik çalışmalar yapılması için harekete geçildi.

Erdoğan’ın kurmaylarına bu iki ana gündem üzerine yoğunlaşmaları gerektiğini aksi takdirde partinin büyük yara alacağını söylediği iddia ediliyor.

BABACAN İLE GÜL’E KARŞI SERT MÜCADELE

AKP’den ayrılarak yeni parti kurması beklenen Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu’na karşı da Erdoğan’ın sert bir dil kullanacağı konuşuluyor. Erdoğan, partililere bayramda verdiği mesajda “Birçok ayrılıklar, şunlar bunlar vesaire gibi kampanyalar içerisine girenler olabilir. Kardeşliğimizi böldürtmeyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, Davutoğlu ile Babacan’ı “ümmeti bölmek ve davaya ihanet etmekle” suçlayacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar