Erdoğan'ın İsrail'le görüşmesinin perde arkası!

Erdoğan'ın İsrail'le görüşmesinin perde arkası!
Geçen hafta İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaklaşık 40 dakikalık bir görüşme gerçekleştirmişlerdi. Liderler, ikili ilişkilerin geliştirilmesi yönünde bir görüşme yapıldığını söylese de Ortadoğu basınında farklı iddialar yer aldı.

Al-Araby al Jadeed isimli gazete, Tel-Aviv yönetiminin Türkiye’nin İsrail ile Hamas arasında arabuluculuk yapmasını istediğini yazdı.

Gazete, İsrailli yetkililerin bu konuyu Mısırlı arabuluculara aktardığını yazarken, “Kahire’deki yetkililer İsrail’in Mısırlı arabuluculuk heyetinin esirlerin takası konusunda bir şey yapmamasından rahatsızlık duyduğunu aktardı. Açıklamalara göre İsrail ile Türkiye arasında gelişen iyi ilişkilerle paralel olarak İsrail, Türkiye’nin bu hassas konularda yer almasını istiyor” ifadesine yer verdi.

TÜRK YETKİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Bu iddia Türkiye, Mısır ya da Filistin tarafından doğrulanmazken bugün ise İsrail basınına bir Türk yetkilinin konuştuğu iddia edildi. İddiaya göre, Israel Hayom gazetesine konuşan üst düzey bir Türk yetkili, “Türkiye, İsrail ile Hamas arasındaki esir takasını gerçekleştirme sürecinde anlamlı bir rol üstlenmek için kayda değer bir süredir çalışıyor” dedi.

Bu açıklama ile ilgili de detaylı bir açıklama yapılmazken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un geçen hafta gerçekleşen 40 dakikalık görüşmesinde bu konunun da masaya gelmiş olabileceği Arap basınında yer aldı. Uzun bir sürenin ardından Türk ve İsrailli yetkililerin doğrudan yaptığı bu telefon görüşmesinde taraflar ikili ilişkilerin geliştirilmesini görüştüklerini açıklamıştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar