Erdoğan'ın ilk 4 madde çıkışına Kılıçdaroğlu'ndan sert yanıt

Erdoğan'ın ilk 4 madde çıkışına Kılıçdaroğlu'ndan sert yanıt
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısındaki "Biz yeni Anayasa diyoruz, birileri ‘İlk 4 maddeyi değiştiririz’ diyor" ifadesine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Sağlık raporu almalıdır, hem de hemen" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert yanıt

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü grup toplantısındaki konuşmasında, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin “Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor 'Gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz.' diyerek hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor” ifadesini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisini hedef alan Erdoğan'a, sosyal medya hesabından yanıt verdi. Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

"AK Parti’nin ileri gelenleri “Anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini” talep ediyor; Erdoğan, benim söylediğimi zannediyor. Artık sağlık raporu istemek, bir devlet güvenliği meselesi haline gelmiştir. Erdoğan, bağımsız bir kuruluştan, sağlık raporu almalıdır, hem de hemen!"

kk-tweet-009.jpg

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanvekili ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yeni anayasanın 'dindar bir anayasa' olması gerektiğini savunarak ''Değişmez maddeler anayasaya konmamalıdır. Milletin isteği halinde değiştirilebilir" demişti.

Bugün grup toplantısında konuşan Erdoğan ise, Kılıçdaroğlu'nu hedef almış ve şunları söylemişti:

"Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor 'Gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz.' diyerek hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor. Bakıyorsun ittifakın bir diğer kanadı yine aynı şeyleri söylüyor. Acaba Anayasa'nın ilk 4 maddesini değiştirme fikri CHP'nin mi? Dolayısıyla tüm CHP'lilerin iradesi midir? Yoksa Kılıçdaroğlu'nun kişisel fikri midir?"

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar