Erdoğan'ın ikinci adımı konuşuluyor: "Kazanmak için her formülü  deneyebilir"

Erdoğan'ın ikinci adımı konuşuluyor: "Kazanmak için her formülü  deneyebilir"
TBMM kulislerinde, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır gezisinde çözüm süreci başta olmak üzere verdiği mesajlar ile oylarını HDP'ye kaptırdığı Kürt seçmene yeniden yeşil ışık yakması olarak değerlendiriliyor.

GÜNBOYU-KULİS

AKP Kulislerinde gerek MHP ve gerekse İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun söylem ve eylemleri yüzünden Doğu ve Güneydoğu'da oy kaybedildiği iddia ediliyordu.

Zaten AKP içinde bulunan Kürt kökenli milletvekilleri zaman zaman bu rahatsızlıklarını belirtiyor ve  Erdoğan ile yaptıkları görüşmelerde bu konuları da dile getiriyorlardı. 

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin sürekli olarak HDP kapatılsın söylemleri Kürt seçmenini kızdırmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Diyarbakır'da verdiği mesajlar ile yeniden umutlanan Kürt seçmenin gözü, yapılacak bir hükümet revizyonda Soylu'nun kabine dışı kalmasında... Kulislerde, Diyarbakır ziyareti pragmatik bir davranış olarak değerlendirilirken, Erdoğan'ın oyları HDP'ye kaptırmamak ve seçimleri kazanmak için her formülü deneyebileceği değerlendiriliyor.

Bu arada, TBMM kulislerinde Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik "Size iktidarı teslim etmeyeceğiz" ifadesi de konuşulan konuların başında geliyor. 
Muhalefet milletvekillerinin bazıları bu sözü şöyle değerlendiriyor: AKP içinden kopmalar bekleniliyor. Erdoğan bu söz ile onlara baskı ve korku salmaya çalışıyor. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar