Erdoğan'ın gitmediği Glasgow'a İmamoğlu gidiyor

Erdoğan'ın gitmediği Glasgow'a İmamoğlu gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, talepleri karşılanmadığı için gitmekten vazgeçtiği Glasgow'daki İklim Zirvesi'ne İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gideceği duyuruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun'un Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Ekrem İmamoğlu’nun İklim Zirvesi için Glasgow'a gideceğini duyurdu.

İmamoğlu, Glasgow'da BM davetlisi olarak İstanbul'u temsil edecek.

Ongun paylaşımında "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Birleşmiş Milletler'in ev sahipliğinde Glasgow'da düzenlenen COP26 İklim Zirvesi’nde, BM ve C40'ın davetlisi olarak 2 ayrı panelde konuşarak İstanbul’u temsil edecek." dedi.

ongun-ic.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk heyetine uygulanan "düşük güvenlik protokolü" nedeniyle Glasgow’daki 26'ncı BM İklim Değişikliği Konferansı'na (COP26) katılmama kararı almıştı. Erdoğan, “Bu sadece kendi güvenliğimizle ilgili değil, ülkemizin itibarıyla da ilgili bir meseleydi” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönüş yolculuğunda yaptığı açıklamada "Bunlar uluslararası bütün ziyaretlerimizde bize ve diğer bütün liderlere her zaman uygulanan protokoldeki standartlardı" diye konuşan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ancak bize bunların son anda karşılanamayacağı söylendi. Daha sonra bizim geri çevrilen talebimizdeki standartların başka bir ülke için istisnai olarak sağlanabildiğini öğrendik. Bu diplomatik teamüllere de uymuyordu. Bunu kabul edemezdik."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar