Erdoğan'ın böyle bir şey olamaz dediği özel okullara ‘koruma kalkanı’

Erdoğan'ın böyle bir şey olamaz dediği özel okullara ‘koruma kalkanı’
AKP’nin geçen hafta yapılan MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dikkat çektiği Marmara Üniversitesinin Şehir Üniversitesini ilgili vakfa devretmesi konusunda adım atılıyor.

Türkiye gazetesinden Yücel KAYAOĞLU'nun haberine göre, İstanbul Şehir Üniversitesinin borçlarını ödeyememesi ve özel bir okulun yaşadığı ekonomik sıkıntı sebebiyle başlayan tartışmalardan sonra hükûmet, vakıf üniversiteleri ve özel okullarla ilgili yeni koruma önlemleri getiriliyor. Bu kapsamda uzun zamandır tartışılan ancak henüz kanuni düzenlemesi yapılmayan, özel okul açılması için teminat şartı getirilmesi uygulaması devreye girecek. Özel okul açmak isteyen, öğrenci kapasitesi esas alınarak bankaya teminat göstermesi gerecek. Eğer okul ekonomik sıkıntıya düşerse gösterilen bu teminatlar devreye sokulacak, öğrenci ve öğretmenlerin mağduriyetlere set çekilmesi bekleniyor. Kapanma durumundaki kurumlarda öğrencilerin mağdur olmaması ve eğitimin kesintiye uğramaması için Millî Eğitim Bakanlığının okulun yönetimini devralması veya kayyum atanması da hedeflendiyor

ERDOĞAN'DAN ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ TALİMATI!

Şehir Üniversitesinin hami üniversite olarak Marmara Üniversitesi tarafından devralınacağının açıklanmasından sonra, borçların da bu üniversite tarafından ödeneceği ifade edilmişti. Ancak, yasalardan kaynaklanan boşluk sebebiyle Marmara Üniversitesinin Şehir Üniversitesini yine ilgili vakfa devretmesi şartı bulunuyor. AKP’nin geçen hafta yapılan MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan bu duruma dikkat çekerek “Borçları ile birlikte üniversite Marmara Üniversitesine devredilecek. Ancak kanunda açık olmayan bir hüküm var. Borçlarının ödenmesinden sonra Şehir Üniversitesi geri alabiliyormuş. Devlet hem borçlarını ödeyecek hem de sonra üniversiteyi geri verecek. Böyle bir şey olmaz. O sebeple kanuni bir düzenleme yapılacak. Borçlar ödendikten sonra üniversitelerin vakıf tarafından geri alınmasının önü kapatılacak” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, bu konuda çalışma yapılması ve gerekirse kanuni düzenlemenin Meclis gündemine getirilmesi için kurmaylarına talimat verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar