Erdoğan'dan KKTC ziyareti öncesi açıklama!

Erdoğan'dan KKTC ziyareti öncesi açıklama!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne önemli bir ziyarette bulunacak. Ziyaret öncesi Erdoğan açıklamalar yaptı.

Erdoğan'dan KKTC ziyareti öncesi açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs ziyaretine ilişkin olarak, "Kıbrıs Türk'ü adada yarım asırdan fazla süredir eşitlik ve adalet mücadelesi veriyor. Kıbrıs'ta yeni bir müzakere süreci olacaksa iki eşit egemen devlet arasında olabilir" dedi.

Kuzey Kıbrıs ziyareti öncesinde konuşan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Ziyaretimizde Ersin Tatar ile bir araya gelip, milli davamıza ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelere dair durum değerlendirmesi yapacağız. KKTC ile yakın ilişkilerimizin daha da ileriye taşınması için görüş alışverişinde bulunacağız. Sayın Tatar ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile birlikte yürüttüğümüz farklı alanlardaki projelerimizin açılışını gerçekleştireceğiz.

Kıbrıs Türk'ü adada yarım asırdan fazla süredir eşitlik ve adalet mücadelesi veriyor. Kıbrıs Türk halkı eşit ortağı olduğu adada, egemen eşitliğe ve eşit uluslararası statüye sahiptir. 

Kıbrıs Türk tarafı kimin çözümden kimin çözümsüzlükten yana olduğunu bir kez daha göstermiştir. Kıbrıs'taki çözüme ancak adadaki gerçekler temelinde ulaşılabilir. Bundan sonra yeni bir müzakere süreci olacaksa bu ancak iki eşit ve egemen devlet arasında yapılabilir.

Türkiye ve Türk halkının her bir ferdi de dün olduğu gibi bugün de yarın da Kıbrıs Türklerinin yanında olmaya devam edecektir."

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar