Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na flaş yanıt

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na flaş yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etik Eğitimi İşbirliği Programı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun kamu görevlilerine yönelik çağrısı ve kendisine yönelik sözlerine tepki göstererek, "Kamu görevlilerimize hukuk sınırları dışında söz söyleyen herkes bu devletin de bu milletin de düşmanıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etik Eğitimi İşbirliği Programı''nda konuşma yaptı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu''nun sözlerine yanıt vererek "Bir cumhurbaşkanının ailesinin hedef alarak böyle bir süreci işletmek akıl karı değildir. İşini yapan her kamu görevlisinin teminatı hukukun ta kendisidir. Tüm kamu görevlilerimiz müsterih olsunlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan''ın açıklamaları şöyle:

Bu kişi kendisine oy vermedi diye kimi zaman işçiye, kim zaman çiftçiye hakaret ettiği gibi kimi zaman da kamu görevlilerini alenen hedef göstermektedir. Peki, verdiği karar için hakimi, işlem için polisi, attığı imza için genel müdürü tehdit etmek ne demek? Baskın yapar gibi kamu kurumlarının kapısına dayanmak ne demek? Demokraside böyle bir usül olabilir mi? Asla. Kamu görevlilerinin etik meselesini konuştuğumuz platformda aynı zamanda kamu görevlilerinin hakkını, onurunu savunmak da görevimizdir. Kamu görevlilerimize hukuk sınırları dışında söz söyleyen herkes bu devletin de bu milletin de düşmanıdır. Çünkü bu çirkefliğin amacı devleti işleyemez hale getirmek. Böyle bir rezilliğe asla izin veremeyiz. Kaldı ki bir cumhurbaşkanının ailesinin hedef alarak böyle bir süreci işletmek akıl karı değildir. İşini yapan her kamu görevlisinin teminatı hukukun ta kendisidir. Tüm kamu görevlilerimiz müsterih olsunlar. "

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz güblerde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın "kaçış planının anatomisini" ifşa edeceğini duyurmuştu.

Kılıçdaroğlu şunları söylemişti:

"Ülkemizin dürüst şerefli bürokratlarına selam olsun onların başımızın üstünde yeri var. İktidarımızda onları çok güzel günler bekliyor. Hepsinden Allah razı olsun.

Sarı bürokratlar... Sizler devleti kanun dışı talimatları uygulayarak adeta bitkisel hayata soktunuz. Bu süreçte kendinizi de bitirdiniz. Birazdan açıklayacağım şey skandal ve yolsuzluklara dikkat çekmek değildir. Bunların ne olduğunu sağır sultan da biliyor. Amacım komaya sokulan bu devleti uyandırmaktır.

Ama size de bir iyilik yapıyorum "sarılar". Sizi bu suç gemisinden indirmek istiyorum. İnin kurtarın kendinizi. Çok geç olmadan küçük cezalarla kurtulabileceğiniz bir aşamada kurtulun. Çünkü hiç gündemlerinde yoksunuz. Onlar planlarını yapmaya devam ediyor.

Çok sayıda paralel hayatları var. Çok sayıda paralel planları var. Bugün ben içlerinden çok vahim birini açıklıyorum. Belgeler elimizde. Para akışlarının hepsi elimizde. Bir vakıf kurduruyorlar. Amerika''da. Neden Amerika? Ülkeyi Kataristan''a dönüştürenler Katar''a gider diye bekliyorsunuz ya... Biliyorlar ki o ülkelerde hukuk yok. İlk uçakla geriye gönderirler bunları. Amerika kanunlarının arkasına ise gizlenebilirler. Orası hukuk devleti. Yani hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden, hukuka sığınmak için ABD''ye kaçmak istiyorlar. Kendileri için yeni bir Pensilvanya yaratmanın peşindeler."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar