Erdoğan'dan Hakan Atilla'ya genel müdürlük!

Erdoğan'dan Hakan Atilla'ya genel müdürlük!
Tutuklu bulunduğu ABD'de deki cezaevinden tahliye edilmesinin ardından Türkiye'ye dönen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla'ya devlet bankalarından birinde görev verileceği öne sürüldü.

Cansu DEREBEYOĞLU / İSTANBUL

ABD’de 32 ay tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’yı havalimanında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve hükümet yetkilileri karşılamıştı. 

Edinilen kulis bilgilerine göre, tutuklanmadan önce Halkbank'ta Genel Müdür yardımcılığı yapan Atilla'ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Halkbank ya da Vakıf Bankası'nda Genel Müdürlük görevi verileceği konuşuluyor.

ERDOĞAN VE ATİLLA TELEFONLA GÖRÜŞMÜŞTÜ

AKP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Hakan Atilla ile telefonda görüşerek, kendisine ‘Hoş geldin’ diyerek geçmiş olsun dileklerini iletmişti.

NE OLMUŞTU?

Atilla, 27 Mart 2017 tarihinde New York JFK Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve İran yaptırımlarının ihlali suçlamalarıyla açılan davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı.

Hakan Atilla, yargılandığı dava sonunda 28 ay hapis cezası almıştı.

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan ve 19 Mart 2016'da ABD'de tutuklanan iş adamı Rıza Sarraf ise yargılanmasına kısa bir süre kala 26 Ekim 2017'de hakkındaki suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla iş birliğine gitmişti.

20190724-2-37482737-46315193-6ums.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar