Erdoğan'dan boykot çağrısı: Hiçbir Fransız malını satın almayın

Erdoğan'dan boykot çağrısı: Hiçbir Fransız malını satın almayın
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği Mevlid'i Nebi Haftası açılışında konuştu. Erdoğan, Fransız ürünlerine boykot çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği Mevlid'i Nebi Haftası açılışında konuştu. Erdoğan, Fransız ürünlerine boykot çağrısında bulundu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Sizlerin şahsında, İslam aleminin Leyle-i Mevlidi’ni şimdiden tebrik ediyorum. Rabbim bu gece hürmetine, yaptığınız duaları, kıldığınız namazları kabul buyursun. Yüce Allah bizleri, kardeşin kardeşi, ananın evladını tanımayacağı mahşerde, bugün burada olduğu gibi Hz. Muhammed’in sancağı altında toplanan takvalardan eylesin.

Tüm dünyayı etkileyen korona virüs salgını nedeniyle Mevlid-i Nebi’yi buruk yaşıyoruz. 1 milyon insanın hayatına mal olan salgın, dalgalar halinde devam ediyor. Sağlık çalışanlarımız ve aldığımız önlemlerin sayesinde, diğer ülkelere göre bu salgını daha hafif geçiriyoruz.

BOYKOT ÇAĞRISI

Maske ve mesafe kurallarına riayet ederek, hastalıkla mücadelemize devam ediyoruz. Ülkemizi, milletimizi, rızkının peşindeki insanları sıkıntıya sokmadan süreci yürütüyoruz.

Tüm bunlar, dünyanın gözü önünde yaşanıyor. Biz aynı şekilde Musevi’ye de sahip çıkıyoruz ancak Fransa’da Müslümanlara karşı zulüm varsa, hep birlikte oraya da sahip çıkalım diye buradan dünya liderlerine sesleniyorum. Özellikle Avrupa ülkelerinde İslam düşmanlığının veba gibi toplumlara sirayet ettiğini görüyoruz.

Müslümanlara ait evler, dükkanlar, her gün saldırılara maruz kalıyor. Türk markalı mal satın almayın diyorlarsa, ben de buradan milletimize sesleniyorum, sakın Fransız markaları asla satın almayın.

Düşünebiliyor musun, Müslüman kadınlar kıyafetlerinden dolayı saldırılara maruz kalıyor. Çocukların eğitim hakları ellerinden alınıyor. Müslümanlara ait derneğe, camiye sürekli saldırılar yapılıyor. Almanya ve Avusturalya’da…

Daha önce Avusturalya’da büyük bir felaketi görmüştük. Aynı şey Almanya’da… Ben buradan Merkel’e sesleniyorum, hani sizde din özgürlüğü vardı. Peki bir sabah namazında nasıl oluyor da 100’ü aşkın polis, camiye saldırıyor. Siz böyle şeyleri Türkiye’de duydunuz mu? Çünkü bizde gerçek din özgürlüğü var ama bunlarda yok.

Ayrıntılar geliyor...

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar