Erdoğan'dan asker uğurlama talimatı: 'Müsaade etmeyin, toplayın götürün'

Erdoğan'dan asker uğurlama talimatı: 'Müsaade etmeyin, toplayın götürün'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde yaptığı açıklamada, asker uğurlamadaki risklere dikkat çekerek, "Valime de söyledim İstanbul'da kesinlikle müsaade etmeyeceksiniz. Böyle uğurlama olduğunda toparlayın götürün" dedi.

Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Açılış Töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Erdoğan, korona virüsle mücadeleye yönelik açıklaması sırasında özellikle İstanbul'da görülen asker uğurlama törenlerine dikkat çekerek, "Asker uğurlama törenleri ve taziyelerde istenmeyen görüntülere şahit olabiliyoruz. Böyle yaklaşım olmaz. Asker uğurlama derken arkadaşınızı zehirliyorsunuz. Valime de söyledim İstanbul'da kesinlikle müsaade etmeyeceksiniz. Böyle uğurlama olduğunda toparlayın götürün. Bu insanları kenarda köşede bulmadık. Rabbimizin emanetidir" dedi.

Vatandaşlara sigara konusunda da seslenen Erdoğan, "Bütün vatandaşlarıma diyorum ki gelin şu sigarayı da bırakın. Bu sigara da koronanın en önemli etkenlerinden bir tanesi" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta konuşuyor:

Bugün resmi açılışını yapacağımız Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi, İstanbul'un en büyük hastanelerinden biridir. Eski hastanenin depreme dayanıksız olduğu belirlenmiştir. Biz de eski hastanemizi yıktık, yerine de ileri teknolojiye sahip bir sağlık tesisis inşa etmeye karar verdik. Yeni hastanemizin çevreye duyarlı ve depreme dayanıklı olmasını özellikle istedik.

1105 YATAK KAPASİTESİ

618 milyon liralık bir yatırımla 5 bloktan oluşan otoparkı, konferans salonu ve diğer özellikleriyle bu eseri İstanbulumuza kazandırdık. 145 yoğun bakım olmak üzere toplam 1105 yatak kapasitesine sahip. 855 izolatörle İstanbul'un depreme en dayanıklı tesislerinden birisi olmuştur.

KORONA VİRÜSLE MÜCADELE

Sağlık çalışanlarının maske dahi bulamadığı görüntülerin hiçbiri ülkemizde yaşanmadı. Temel ihtiyaç ürünlerine kadar hiçbir konuda yokluk çekmedik. Vatandaşlarımızı kimi yerlerde olduğu gibi 100 binlerce dolarlık faturalarla karşı karşıya bırakmadık. Brezilya'dan Somali'ye kadar birçok kıtada Türk malı solunum cihazları kullanılmaya başladı. Türkiye'yi 3 kıtanın sağlık merkezi yapma hedefimizde kararlıyız. 

ASKER UĞURLAMA VE SİGARA UYARISI

Salgınla beraber her alanda yeni bir durum ortaya çıktı. Böyle devasa sorunla mücadele etmek elbette kolay değildir. Aşı konusunda ilerleme sağlansa da bir süre daha hastalıkla yaşayacağımzı anlaşılıyor. Salgınla mücadelenin en başarılı yöntemi virüsü kapmamaktır. Günlük hayatımızda virüsün bulaşma riskini minimuma indirmemiz gerekiyor. Bunun yolu da alışkanlıklarımızı değiştirmekten geçiyor. Kapalı mekanlarda, iş yerlerinde, toplu ulaşımda maske kullanımı günden güne yaygınlaşıyor. Bütün vatandaşlarıma diyorum ki gelin şu sigarayı da bırakın. Bu sigara da koronanın en önemli etkenlerinden bir tanesi. Asker uğurlama törenleri ve taziyelerde istenmeyen görüntülere şahit olabiliyoruz. Böyle yaklaşım olmaz. Asker uğurlama derken arkadaşınızı zehirliyorsunuz. Valime de söyledim İstanbul'da kesinlikle müsaade etmeyeceksiniz. Böyle uğurlama olduğunda toparlayın götürün. Bu insanları kenarda köşede bulmadık. Rabbimizin emanetidir. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar