Erdoğan vekillere ne dedi? Siz rahat olun o isimler aday olamaz

Erdoğan vekillere ne dedi?  Siz rahat olun o isimler aday olamaz
AKP’de yerel seçim travması hala sürüyor.  23 Haziran 2019’da ikinci kez yapılan ve 806 bin farkla Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanmasıyla AKP’nin tabanı ve milletvekilleri arasında başlayan “Nasıl olur” şaşkınlığı hala sürüyor.

GÜNBOYU-KULİS

Muhalefete geçen Büyükşehir Belediyelerinde başkanların icraatları kamuoyu nezdinde kabul gördükçe AKP’li vekiller yapılacak ilk seçimde iktidardan gideceklerini yavaş yavaş kabullenmeye başladı.

AKP’li milletvekillerinin kendi aralarında yaptığı konuşmalarda Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın popülaritesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yüksek çıkması rahatsızlığın ve umutsuzluğun giderek büyüdüğünü gösteriyor. Kulislerde konuşulan, “Reis’in işi zor. Son dönemlerde ortaya çıkan yolsuzluk ve usulsüzlük, ballı maaş skandalı seçim bölgelerimizde bizi sıkıntıya sokuyor” serzenişleri Erdoğan’a anlatılmış. Bunun üzerine Erdoğan, Meclis’te milletvekilleri ile yaptığı toplantıda, “Umutsuzluğa kapılmayın, İmamoğlu da Yavaş da Cumhurbaşkanlığına aday olamazlar. Yavaş’ın zaten öyle bir niyeti de yok. Siz çalışmalarınıza devam edin” dediği öğrenildi.

Basına kapalı yapılan toplantıda milletvekillerinin hiç birisinin Erdoğan’a soru sormadığı ve sessizce dinledikleri belirtildi.

Ancak, Erdoğan’ın neye dayanarak İmamoğlu ve Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı’na aday olmayacağını açıklamadığı kaydedildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar