Erdoğan ve Macron bugün görüşecek! İşte masadaki konular...

Erdoğan ve Macron bugün görüşecek! İşte masadaki konular...
Cumhurbaşkanı Erdoğan BM konferansı sonrası Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bugün saat 20.00'de bir telefon görüşmesi gerçekleştirecek. İşte görüşmelerin detayları...

Türkiye ve Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz gerilimindeki aktörlerden olan Fransa lideri Macron ile Cumhurbaşkanı Erdoğan telefon görüşmesi gerçekleştirecek.
Geçtiğimiz günlerde Macron, Türkçe bir tweet atarak, "Ajaccio'da, Türkiye'ye net bir mesaj gönderdik: iyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu’nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim" ifadelerini kullanmıştı.


Macron'un bu paylaşımının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir açıklama yapmış ve, "Biz, samimi her çağrıya kulak vererek diplomasiye olabildiğince alan kazandırmak, sorunları diyalog yoluyla herkesin kazanabileceği bir çözüme kavuşturmak niyetindeyiz. Ülkemizin bir damla suyunu da bir karış toprağını da bu vizyonla savunmayı sonuna kadar sürdüreceğiz" demişti. 
Erdoğan paylaştığı diğer Twitter mesajında şu ifadeleri kullanmıştı:
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti 2 bin yıllık geçmişi olan köklü ve kadim bir devlettir. Hiçbir komplekse kapılmadan, içinden geçtiğimiz tüm süreçleri vakur ve olgun şekilde yürütmekte, ısrarlı provokasyonlara asla aldırış etmemekteyiz."
MASADA NELER OLACAK? 
Bu sabah Antalya Lİmanı'ndan ayrılan Oruç Reis sismik araştırma gemisinin görev emri bekliyor olması Erdoğan- Macron görüşmesi için ipucu veriyor. Görüşme sonrası Oruç Reis'in tekrar görev alması muhtemel gözüküyor.
Başta Doğu Akdeniz olmak üzere Türkiye'nin ısrarla dile getirdiği "diyalog" çağrısının da yinelenmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar