Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılında buluştular

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılında buluştular
Cumhuriyetin temellerinin atıldığı 4 Eylül Sivas Kongresinin 100. yıl dönümü kutlama etkinlikleri aylar öncesinden başlayan etkinliklerle kutlanmaktaydı.

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı 4 Eylül Sivas Kongresinin 100. yıl dönümü kutlama etkinlikleri aylar öncesinden başlayan etkinliklerle kutlanmaktaydı.

Bugün ise Kongre Müzesi önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla anma ve kutlama etkinlikleri düzenlendi.

Etkinliklerde ilk olarak Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Çelenk sunma töreninin ardından Kongre ve Etnografya müzesi ziyaret edildi.

TEMSİLİ CANLANDIRMA

Erdoğan, ardından tiyatro oyuncuları tarafından Sivas Kongresi’nin temsili olarak canlandırılmasını izledi. Sivas Kongresi’nin 100. yılı etkinliklerine katılmak için kente gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, çelenk sunma programının ardından kongrenin yapıldığı Atatürk Kongre Müzesi’ne geçti.

Erdoğan, kongrenin yapıldığı tarihi salondaki sıraya oturarak, tiyatro oyuncuları tarafından Sivas Kongresi’nin temsili olarak canlandırılmasını izledi.

Oyunun ardından Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıran Sivas Devlet Tiyatrosu sanatçısı Abdülsamet Sünbül ile diğer oyuncuları kutladı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Sivas Valisi Salih Ayhan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti, CHP ve MHP genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer ilgililer de tarihi salondaki sıralara oturarak canlandırmayı takip etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar