Erdoğan'dan kısıtlama sinyali: İşi biraz gevşetince vaka sayıları yeniden arttı

Erdoğan'dan kısıtlama sinyali: İşi biraz gevşetince vaka sayıları yeniden arttı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Erdoğan korona virüs salgınında son dönemde hasta sayısında yaşanan artışa dikkat çekerek, "İşi biraz gevşetince vaka sayıları yeniden arttı. Şimdi işi sıkı tutmak durumundayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Artan korona virüs vakaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "İşi biraz gevşetince vaka sayıları yeniden arttı. Şimdi işi sıkı tutmak durumundayız. Olumlu dönüş bazı illerimizde başladı. Bunu büyükşehirlerimiz başta olmak üzere süratle eski durumuna döndürelim. Aşı çalışmalarımız süratle devam ediyor. Yılbaşından itibaren bazı önemli sinyaller alacağımızı görüyoruz. Firmalarımız bazı önemli sinyaller veriyor" dedi. 

SERRAC'IN İSTİFA KARARI 

Serrac'ı geçen hafta kabul ettiğini belirten Erdoğan, "Ardından böyle bir gelişme ve böyle bir haber alma, bizler için üzücü olmuştur. Libya gibi bir yerde, Trablus'ta biliyorsunuz bir ara olumsuz gelişmeler oldu. Serrac yönetimi, darbeci Hafter'den kurtulma noktasına kadar geldi. Elinde sonunda darbeci Hafter kaybedecek bunu görüyoruz. Serrac'ın aldığımız haberleri sonrası biz de kendisine haberler ulaştırdık. Heyetlerimizin hafta içinde bazı görüşmelerimiz olabilir.Birçok devlet başkanı ve başbakanlar yaptığımız görüşmelerde aracı konumuna girdiler. Başta Şansölye Merkel, Komisyon Başkanı olarak Michel, İspanya Başbakanı Sanchez, İtalya Başbakanı Conte ile görüşmeler yaptık, yapıyoruz. Burada deniz yetki alanlarından başka bir yaklaşım var" dedi. 

ORUÇ RESİ GÖREVİNE DÖNECEK

Yunanistan ile gerçekleşecek olan temaslara da değinen Erdoğan, "Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile bir görüşme olabilir mi? Bizim için önemli olan, hangi şartlarda, neyi görüşeceğiz? Meis'te yaptıklarını dayatma olarak görüşeceklerse gerek yok.Oruç Reis'i bakım için limana çektiysek bunun da bir anlamı var. Niye çektik, anlamlı bir mesaj. Diplomasiye bir fırsat yaratalım, Yunanistan bu fırsatı olumlu karşılasın diye yaptık. Ama bu demek değil ki, artık tamamen bizim araştırmalarımızı durdurma anlamına gelecek. Tamir bakımı bitince, Oruç Reis görevine dönecektir."
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar