Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin Beyaz Saray’dan flaş açıklama!

Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin Beyaz Saray’dan flaş açıklama!
Japonya'nın Osaka kentinde gerçekleşen Erdoğan ile Trump görüşmesinin hemen ardından Beyaz Saray açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye'yi savunma iş birliği hususunda NATO İttifakı'nı geliştirecek şekilde ABD ile çalışmaya teşvik etmesi yer aldı.

G-20 Liderler Zirvesin'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump görüşmesinin ardından Beyaz Saray açıklamada bulundu.

Beyaz Saray, G-20 Liderler Zirvesi'ndeki görüşmesi ile alakalı olarak, "İki lider karşılıklı ticaretin geliştirilmesi ve Suriye'deki ortak hedeflerin yerine getirilmesi dahil bir dizi meseleyi konuştu. Başkan, Rusya'dan S-400 alımı ile alakalı endişesini dile getirdi ve Türkiye'yi savunma işbirliği hususunda NATO İttifakı'nı geliştirecek şekilde ABD ile çalışmaya teşvik etti" açıklamasını yaptı.

trumpp.jpg

Osaka'daki G20 Liderler Zirvesi çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen ABD Başkanı Trump, iki ülke arasındaki 'S-400 krizi ile alakalı "Karışık bir mesele. Farklı çözümler arıyoruz. (Türkiye'ye karşı) Adil olmak zorundasınız" ifadesini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar