Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da konuştu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da konuştu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da partisinin Trabzon 7. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Gara hadisesi, sınırlarımız ötesinde güvenli bölge oluşturma kararımızı pekiştirdi. Önemli mesafe aldığımız harekatlarımızı, önümüzdeki dönemde tehditlerin yoğun olduğu bölgelere doğru genişleteceğiz" diye konuştu.

Erdoğan Trabzon'da konuştu!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Trabzon 7. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gara hadisesi, sınırlarımız ötesinde güvenli bölge oluşturma kararımızı pekiştirdi. Önemli mesafe aldığımız harekatlarımızı, önümüzdeki dönemde tehditlerin yoğun olduğu bölgelere doğru genişleteceğiz" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Artık 11 ayını geride bıraktığımız korona virüs nedeniyle bir süredir sizlerle bir araya gelemedik. Karadeniz ve Trabzon'u özlemişiz. Kadir Topbaş ağabeyimiz ile Hafız Abdullah Nazırlı hocamızın hayatlarını kaybetmeleri nedeniyle kısa süreli Elazığ ve İstanbul'a gittik. Onun haricinde buralardaydık. Sizlerle hasbıhal etmeyi nasip eden Rabbime hamd ediyorum.

"OYUNLARI ORTAYA DÖKÜLDÜ"

Buradan Ankara'ya dönerek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Birkaç gündür, yüreğimiz şehitlerimiz acıları ile buruk. Yine bu hadise PKK terör örgütüne karşı içeride ve dışarıda merdiven altı işbirliği yapanların gerçek yüzünü gösterdi. PKK'ya PKK diyemeyen, teröre terör diyemeyen, katliama katliam diyemeyen, çevirdikleri fırıldakları saklamaya çalışan güruhun oyunu ortaya döküldü.

"İNLERİNDE BULUP GEBERTECEĞİZ"

Dedik ya, hangi ine girerlerse girsinler, girdikleri inlerde bunları bulup, orada geberteceğiz. Şehitlerimiz var, ama biz biliyoruz ki, şehitlik yok oluş değildir. Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak bilemezsiniz. Bu yolda yürüyenler zaten böyle yürüdüler. Son olarak 2 yüzbaşı bir başçavuş... Aileleri de, biz hepimiz de biliyoruz ki, onlar şehadete yürüdüler.

"EY BATI NEREDESİNİZ, NEDEN SUSTUNUZ?"

Bir başka ülkenin başına gelse, dünyanın ayağa kalkacağı 13 sivilin katliamında birkaç cılız ses yanında Türkiye'nin yanında kimseyi göremedik. Ey Batı neredesiniz? Neden sustunuz? Siz de böyle bir şey olunca yaygaranızdan geçilmiyordu. Sesiniz çıksa da çıkmasa da, biz görevimizi biliyoruz. Bu teröristlere bu ülkede fırsat vermeyeceğiz.

"BURALAR ORALARA MEZAR OLACAK?"

İnlerine girdik. Bundan sonra da inlerine gireceğiz, buralar onlara mezar olacak. Durmak yok yola devam, bu böyle biline.

YENİ HAREKAT SİNYALİ

Gara hadisesi, sınırlarımız ötesinde güvenli bölge oluşturma kararımızı pekiştirdi. Önemli mesafe aldığımız harekatlarımızı, önümüzdeki dönemde tehditlerin yoğun olduğu bölgelere doğru genişleteceğiz.

"BAHÇELİ, BİZE GELMENİZE GEREK YOK, BİZ SİZİ MECLİS'TE DİNLERİZ DEDİ"

Bugün Milli Savunma Bakanım, İçişleri Bakanım bir heyet olarak önce CHP Genel Başkanı'nı ziyaret ettiler. Kendilerine bilgilendirme yaptılar. Ardından İYİ Parti'yi ziyaret edip onları da bilgilendirdiler. MHP Genel Başkanı, Cumhur İttifakımızın bir kanadı, sayın Devlet Bahçeli ise zaten biz sizi Meclis'te dinleyeceğiz, bize gelmenize gerek yok dedi. Şu anda yola devam ediyoruz.

"NE KADAR GEREKİYORSA O KADAR KALACAĞIZ"

Teröristlerin bize gelmesini beklemeyeceğiz, biz onlara gidip kafalarını inlerinde ezeceğiz. Bir daha bu saldırılarla karşılaşmamak için bu bölgelerde ne kadar gerekiyorsa o kadar kalacağız.

Biz size inandık kardeşlerim. Şu heyecanınızda şunu görüyorum; sizler de bize inandınız. Bu davayı kimse çökertemez. Önümüzdeki dönem bu doğrultuda milletimizle yeni müjdeleri paylaşacağımız bir dönem olacaktır. Milletimizin bu coğrafyadaki istiklal ve istikbal davası, Malazgirt Davası'nın zaferinin ardından Anadolu'yu yurt haline getirmesinin başlamasından beri sürmektedir. Bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde UNESCO 2021 Yunus Emre Yılı programımız var. Bu program vesilesiyle yaşadığımız toprakları nasıl vatan haline getirdiğimizi bir kez daha hatırlayacağız.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar