Erdoğan, "söke söke ödeyeceksiniz" demişti! CHP'li Şahin Mengü'den bomba Kanal İstanbul iddiası

Erdoğan, "söke söke ödeyeceksiniz" demişti! CHP'li Şahin Mengü'den bomba Kanal İstanbul iddiası
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Kanal İstanbul ihalesine girecek ‘şirket ve ülkelere para vermeyeceğiz” çağrısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Tahkimde söke söke ödeyeceksiniz” açıklamasına tepkiler sürüyor.

GÜNBOYU-ÖZEL

Muhalefet, Kanal İstanbul’un projesinin referanduma sunulması önerisini gündeme getirirken, hukukçular yasal olarak böyle bir zorunluluk olmadığını söyledi.

Avukat Şahin Mengü, toplum ve çevreye zararlı olduğu saptanan projelerde  tahkim şartının yok hükmünde olabileceğini belirterek  “Projede toplum zararına işler yapılmışsa, tahkim şartı ortadan kalkar. İlgili ülke projeyi değiştirir ve Türk mahkemeleri yetkili olur” dedi.

Kanal İstanbul projesine Türkiye’yi tanıyan hiçbir uluslararası şirketin katılmayacağını söyleyen Mengü, kurumsallaşmış, uluslararası deneyimi olan şirketlerin böyle bir risk almayacağını savundu.

Kanal İstanbul’a Katarlıların gireceği iddiasını da değerlendiren Mengü, “İktidarla araları iyi olsa da Katar ABD’nin sözünden çıkmaz. Montrö’yü delmek isteyen ABD ve bazı AB ülkeleri Kanal İstanbul’u Katar üzerinden destekler. Bu işin arkasına bakmak lazım. Böyle büyük projelerin finansmanı, çevreye etkisi, kimlerin yapabileceği gibi çalışmalar yapılıp kamuoyuna açıklanması gerekir.

Bu projede böyle bir çalışma yok. Dolayısıyla uluslararası büyük firmaların katılacağını sanmıyorum.” diye konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar