Cumhurbaşkanı Erdoğan Şırnak'ta açıkladı: "Hesabını sormak boynumun borcudur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şırnak'ta açıkladı: "Hesabını sormak boynumun borcudur"
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta AKP İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bugün Şırnak’a elimiz boş gelmedik. Kongremizden sonra katılacağımız törenle yatırım bedeli yaklaşık 3,5 milyarı geçen 591 projenin açılışını yapacağız" dedi.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta AKP İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Şırnak'ta. Partisinin il kongresine katılan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Bugün Şırnak’a elimiz boş gelmedik. Kongremizden sonra katılacağımız törenle yatırım bedeli yaklaşık 3,5 milyarı geçen 591 projenin açılışını yapacağız. Ayrıca Şırnak’a yaptığımız yatırımların özetini de halkımızla paylaşacağız. Bugün Şırnak’tan çıkan il kongreleri yolculuğumuz 81 şehrin tamamını saracaktır. Önümüzdeki hafta Kayseri ve Malatya’da olacağız.

Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak bütün şehirlere gittim. Bazı şehirlere 10’larca defa gittim. Ülke ve dünya meseleleri ile ilgili biz kulağımızı da gözümüzü de milletimize çeviriyoruz. Siz ne istiyorsanız onu yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. Biz halkımızla muhabbetimizi olabildiğince sıkı tutarken, muhalefet halktan giderek kopuyor.

Şehirlerimize gidip milletimizle kucaklaşmadan, insanımızın sıcaklığını hissetmeden siyaset yaptığını zannedenler sufleyi sizden değil başkalarından alıyorlar. Yalanla, iftirayla dedikoduyla, imayla siyaset yapanların sebebi bu sığ ve çirkin üsluplarının yüzlerine vurulacağını bilmelidir. Bu, tek taraflı değil iki taraflı muhabbettir. Biz tüm vaktimizi milletimize hizmete verdik. Attığımız her adımda milletimiz yanımızda oldu. Vesayet karşısında dimdik dururken milletimiz yanımızda oldu. Sınırda teröre ve desteklerine karşı dururken milletimiz yanımızdaydı."

Türkiye’nin yönetim sistemi tarihinde ilk defa demokratik bir şekilde değişirken milletimiz yanımızdaydı. Milletimiz yanımızdayken 7 düvele meydan okumaktan çekinmedik. Bugün her alanda kendine güvenen, hedeflerine sıkı sıkıya bağlı bir Türkiye varsa milletimizin fedakarlığı sayesindedir. Beni, Rizeli’nin olduğu kadar Şırnaklı’nın da kardeşi olarak Rabbime hamd ediyorum. Dünyada bundan daha büyük bir zenginlik ve itibar tanımıyorum. Ülkesinden ve milletinden utanmayan herkesin bunu hissettiğini biliyorum. Hiçbir siyasi, kültürel ve dini farklılık kardeşliğimizden daha değerli, daha önemli değildir.

Kongremizin ilk durağı olarak Şırnak’ı seçmemiz aynı zamanda dünyaya bir mesajdır. Irak’ta, Suriye’de hatta geçmişte Balkanlar’da, şu anda Libya’da ve Karabağ’da yaşananların küçük hesapların peşinde koşmanın nasıl kan ve gözyaşı getirdiğini gösteriyor. Minsk üçlüsünden bahsediyorlar. Nedir bu Minsk üçlüsü? ABD, Fransa ve Rusya. Bunlar Ermenilere her türlü silah desteğini veriyorlar. Azerbaycan, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için bu mücadeleyi yapıyorlar. Bundan daha dolay bir şey olamaz. Rabbim yardımcıları olsun. Eminim ki işgal altındaki toprakları Ermenilerden kurtaracaklar.

Ayrıntılar geliyor...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar