Erdoğan: "Sigara haramdır, Diyanet İşleri Başkanımız da söyledi"

Erdoğan: "Sigara haramdır, Diyanet İşleri Başkanımız da söyledi"
Açık alanda sigara yasaklarına yönelik uygulanacak adımları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sigara haramdır, Diyanet İşleri Başkanımız da söyledi ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Rize Dernekler Federasyonunca (RİDEF) Rize Valiliği himayesinde Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'nda düzenlenen 11. Rize Tanıtım Günleri'ne katıldı.

Erdoğan, buradaki konuşmasında sigara paketlerinin tek tip olacağını ve 'duman odası' uygulamasının getirileceğini bildirdi. "Elektronik sigara üretmek için bizden yer istediler, vermedik, vermeyeceğiz" ifadesini kullanan Erdoğan, "Açık alan yerine açık sınırlandırılmış alan tarifi üzerinde duruyoruz" dedi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Rize günlerinin temesı "Bırakalım sigarayı içelim Riza çayı". Hem kasaya, hem keseye hem vücuda, yazıktır günahtır. "İnanın bu (sigara) haramdır, Diyanet İşleri Başkanımız da söyledi, 'haramdır' dedi" Yok elektronik sigara, sigaranın elektroniği mi olur. Bizden müsaade istiyorlar vermedim vermem. Marka olarak söyleyeyim. Sigaranın Philipsi var. Yatırım yapacağız dedi. Bu yatırım değil. Şimdi kaçak olarak sokuyorlar. Bunları asla sokmayacağız. Bunlar benim vatandaşımı zehirleyerek zengin oluyorlar. N'olur içmeyin şu sigarayı. İlla bir şey içecekseniz buyurun size çay.

"DUMAN ODALARINI DEVREYE ALACAĞIZ"

Şimdi tek paket uygulamasına geçiyoruz. Üzerinde bu paketlerin özendirici hiçbir unsurun olmasına izin vermeyeceğiz. Açık alan yerine açık sınırlandırılmış alan tarifi üzerinde duruyoruz. Duman odalarını devreye alacağız. 

Sigarayla gerçek anlamda mücadeleyi biz başlattık. Artık herkes sigaraya özenilmesi gereken alışkanlık olarak değil, çok ciddi sağlık problemlerine neden olarak bakıyor. Eğitim, sağlık ve spor tesislerinde sigara satışını men ettik. Şimdi tek tip paket uygulamasına geçiyoruz. Devlet olarak tek bir insanımızın dahi sigara illetinin pençesine düşmesine izin vermeyiz. Devlet ne kadar kararlı olursa olsun, sivil toplumun omuz vermediği bir mücadelenin başarıya ulaşma şansı yoktur. Günde 20 bin kişi sigaraya bağlı hastalıkların yüzünden hayatını kaybediyor. Toplumun tüm kesimlerini bize yardımcı olamaya çağırıyorum. Gelin insanımızı tütün illetinden beraberce kurtaralım. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar