Erdoğan, Kasım Süleymani için "şehit" ifadesini kullandı mı?

Erdoğan, Kasım Süleymani için "şehit" ifadesini kullandı mı?
İranlı komutan Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi arayarak başsağlığı dilediği konuşmada Süleymani için 'şehit' ifadesini kullandığı ifade edilmişti. Üst düzey bir Türk yetkili, Erdoğan'ın Süleymani için “şehit” ifadesini kesinlikle kullanmadığını açıkladı.

Kasım Süleymani için "şehit" ifadesini kullandı mı?

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile görüşmesinde, bölgedeki son gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleymani'nin resmi unvanı münasebetiyle taziyelerini sundu.

"ŞEHİT" İFADESİ KULLANILMADI

Üst düzey bir Türk yetkiliden edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan Ruhani'ye Kasım Süleymani'nin resmi unvanı münasebetiyle taziyelerini sundu.

Görüşmede Süleymani hakkında "şehit" ifadesi kesinlikle kullanılmadı.

Erdoğan, diplomatik temasların önemini vurgulayarak, İran'a gerginliği artırabilecek adımlardan imtina etme çağrısında bulundu.

Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih'le yaptığı telefon görüşmesinde de bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi.

BÜYÜKELÇİLİK AÇIKLAMIŞTI

İran'ın Ankara Büyükelçiliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi taziye mesajı vermek için aradığını ve Erdoğan'ın telefon görüşmesinde, "Şehit Süleymani'nin yokluğu derinden üzüyor. İran halkı, sizin ve Hamaney'in öfkesinin farkındayım" ifadelerini kullandığını açıklamıştı. Açıklama büyükelçiliğin resmi Twitter hesabından duyurulmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar