Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında açıklayacak: Asgari ücretliye sosyal konut geliyor

Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında açıklayacak: Asgari ücretliye sosyal konut geliyor
İstanbul'da ortalama konut fiyatlarının 2.5 milyon liraya yaklaşması ile ev sahibi olmaktan umudu kesen vatandaşa flaş bir haber geldi. İddiaya göre Bakan Murat Kurum'un önceden haber verdiği ve 81 ilde yapılacak sosyal konu projesi, önümüzdeki Kabine Toplantısı sonrasında Erdoğan tarafından açıklanacak.

KABİNE TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAYACAK! ASGARİ ÜCRETLİYE 'YENİ MÜJDE' DEDİLER

Ekonomide yaşanan bozulma bu yılın başında kendini konut sektöründe de gösterdi. Büyükşehirlere akın eden mültecilerin de etkisi ile fiyatlar adeta tavan yaparken, vatandaşlar ev almak bir yana, oturdukları dairelerinin kiralarını ödemekte bile güçlük yaşamaya başladı.

Yaşanan bu gelişme üzerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dar gelirliye yönelik sosyal konutlara ilişkin açıklama yaptı. Bakan Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini hayata geçireceklerini, projenin asgari ücretli şartlarda çalışanların da ev sahibi olabileceği koşullarda olacağını kaydetti. Kurum, Cumhurbaşkanının ağustos ayında projeyi açıklayacağını söyledi.

81 ilde bu projeleri yapacaklarını açıklayan Kurum, “Vatandaşımızın kira öder gibi ev sahibi olacağı bir proje olacak. İnşallah ağustos ayında Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini Cumhurbaşkanımızın büyük bir müjdeyle paylaşacağız. Böylece alt gelir grubu, gençlerimiz, emeklilerimiz, şehit ve gazi ailelerimiz ayrılan kontenjanla bundan istifade edebilecekler. Bursa’da da bu anlamda büyük bir proje başlatmış olacağız. Hem kentsel dönüşüm hem de sosyal konutla birlikte Bursa’da bu projenin bir parçası olacak. Vatandaşlarımız 20 yıla varan ödeme süreleriyle bundan faydalanabilecek” bilgisini verdi.

3 YILDA TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Bunun yanında alt yapılı arsaları da sürece dahil edeceklerini anlatan Kurum, inşaat maliyetlerini de devletin üstleneceğini kaydetti. Kura sisteminin uygulanacağı projeyi 3 yılda tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Kurum, “Yaşayan bir proje olacak. Gerek projeye ilişkin arazi üretimi, gerek bu noktada vatandaşların sosyal konutu talep ettikleri alanlar ilgili çalışmaları devam ettireceğiz. Çalışma inşaat sektörüne hareket katacak ve istihdam sağlayacak” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar