Erdoğan, FETÖ'nün darbe girişiminde azmettirici olmakla suçlanan BAE'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı ile Saray'da görüştü!

Erdoğan, FETÖ'nün darbe girişiminde azmettirici olmakla suçlanan BAE'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı ile Saray'da görüştü!
Albayrak grubuna bağlı Gerçek Hayat dergisi, 30 Temmuz 2016 tarihli sayısında, kapaktan "Erdoğan'a çokuluslu darbe planı" başlığıyla verdiği haberde BAE'yı işaret etmişti.

GÜNBOYU

Albayrak Medya grubuna bağlı Gerçek Hayat dergisi 30 Temmuz 2016 yılında,"Erdoğan'a çokuluslu darbe planı" diye manşet atarak FETÖ'nün darbe girişimine Birleşik Arap Emirlikleri'nin yardım ettiğini işaret etmişti. Dün açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "İnanıyorum ki çok kısa zamanda BAE ülkemizde ciddi yatırımlara girecek" açıklamasında bulundu.

"BAE CİDDİ YATIRIMLARA GİRECEK"

Erdoğan dün Ülke TV, 24 TV ve TVNET ortak yayınında açıklamalarda bulundu. Nahyan ile de Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Türkiye'ye yatırımları konusunda ciddi bir görüşme gerçekleştirdiğini söyleyen Erdoğan,  "BAE de buna göre adımlarını atmış olsun dedik. Kendileri de yanlarında zaten bu konularda sorumlu olan arkadaşları da getirdiler. Yol haritası üzerinde adımları kimler nasıl atacak belirledik. Çok ciddi bir yatırım hedefleri, yatırım planları var. İnanıyorum ki çok kısa zamanda Birleşik Arap Emirlikleri ülkemizde ciddi yatırımlara girecek." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "BAE'den gerçekleşen bu ziyaret, iki ülke arasındaki buzların eridiği anlamına mı geliyor?" sorusu üzerine, şunları kaydetti: "Devletler arasında bu tür gidiş gelişler, iniş çıkışlar olabilir ve olmuştur da. Burada da benzer bazı durumlar oldu. Şu an itibarıyla yaklaşık birkaç aydır bizim istihbarat örgütümüz başta olmak üzere Abu Dabi yönetimiyle bazı görüşmeler yaparak bu görüşmelerle belli bir yere gelmiş bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte de Muhammed Bin Zayed ile de bazı görüşmeleri yapma durumlarımız olacaktır, inşallah olacaktır diye düşünüyorum bugünkü görüşmeden sonra. Bu görüşmelerle bölgedeki bazı sıkıntıları aynı kültürün, aynı inancın mensupları olarak inşallah gidermiş oluruz. Çünkü biz bölgenin esas aktörlerinin birbirleriyle doğrudan konuşmasını, müzakere etmesini, kendi sorunlarını birlikte çözmelerini önemsiyoruz. Ben de bu konuda çok hassasım." 

"ERDOĞAN'A ÇOKULUSLU DARBE PLANI"

Erdoğan'ın son açıklamasıyla  Birleşik Arap Emirlikleri ile olan ilişkilerde düzelme olduğu belirtilse de akıllara geçtimşte iktidara yakın olan Albayrak grubuna ait Gerçek Hayat dergisinin 2016 yılında, "Erdoğan'a çokuluslu darbe planı" manşetini getirdi.

Söz konusu "Darbe girişiminde BAE parmağı" haber şöyleydi:

"İngiltere'de yayın yapan The Guardian'ın eski editörü David Hearst, Türkiye'deki darbe girişiminde FETÖ'cü hainlerle Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) işbirliği içinde olduğunu iddia etti. Hearst BAE'nin darbeyi Muahmmed Dahlan üzerinden finanse ettiğini söyledi. İngiltere'de yayın yapan The Guardian'ın eski editörü olan David Hearst, yönetici olarak da görev aldığı Middle East Eye'de önemli açıklamalarda bulundu. Hearst yaptığı açıklamada Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Türkiye'deki darbe girişimine parasal destek sağladığını öne sürdü. Darbe girişiminin başarısız olmasından sonra Muhammed Dahlan'ın BAE'den kaçarak Mısır'a sığındığı iddia edildi. BAE darbe girişiminden 16 saat sonra darbeyi kınadığını açıkladı.

Filistin'de doğan Muhammed Dahlan, El Fetih'in potansiyel lideri olarak görülüyor. Kirli ilişkiler ağı yüzünden Filistin'de çok sevilmeyen Dahlan, Türkiye'ye de karşı olan BAE tarafından bir süredir himaye ediliyordu. FETÖ'cü hainlerin darbe girişiminin başarısız olmasından sonra Mısır'a kaçtığı söyleniyor. Daha önceden Yaser Arafat'a suikast planı yaptığı yapmasıyla gündeme gelen Dahlan bu yüzden Filistin'den kaçmak zorunda kalmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Muhammed Mursi'ye yapılan darbenin benzeri yapılması hedefleniyor. İlk aşama Erdoğan için planlanan karalama kampanyası…

Gerçek Hayat Dergisi 7 ay önce yazmıştı

BAE'nin Muhammed Dahlan üzerinden darbeyi finans etmesini Ocak ayında Gerçek Hayat Dergisi, 'Erdoğan'a çok uluslu darbe planı" kapağıyla sayfalarına taşımıştı. Yaser Arafat'ın ölümünden sorumlu tutulan El-Fetih üyesi Muhammed Dahlan'a Erdoğan'ı devşirme işini ihale edildiği, ve bu hain plan için 70 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldığı belirtilmişti. Müslüman Kardeşler'e yönelik olumlu politikası nedeniyle düşman bellenen AK Parti hükümetine zarar vermek için BAE'nin, Gezi Parkı eylemleri sırasında Dahlan üzerinden girişimlerde bulunduğu konuşulmuştu. Hatta Dahlan'ın, Mısır medyasına akıttığı parayla susturduğu ve bilerek İhvan'a karşı yayınlar yaptıldığı da o dönem konuşulan iddialar arasındaydı.

Gerçek Hayat'ta yayınlanan kapak dosyasında şu detaylar yer alıyor;

"BAE'nin siyasi kulislerden sızan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Muhammed Mursi'ye yapılan darbenin benzeri yapılması hedefleniyor. Ürdün istihbaratının da yer alacağı darbenin ilk aşaması Erdoğan için planlanan karalama kampanyası… Arap basınında başlatılacak kampanya dünya basınına taşınacak ve daha önceki Arap Baharı, Mısır ve diğer Ortadoğu ülkelerindeki politikaları bilenler için Dahlan projesi tanıdık gelecekti."

gercek-hayat.jpg

SEDAT PEKER DETAYI

Öte yandan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in de BAE'de olması bu görüşmeyi manidar kıldı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, neden video yayınlamadığı hakkında açıklama yaptı. BAE yetkililerinin kendisine 'suikast' uyarısı yaptığını söyleyen Peker, "Uluslararası güvenlik protokolü diye bir şey varmış, yüksek güvenlik riski taşıdığım için video paylaşımı yapamıyorum" demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar