Erdoğan "dislike" rekoru kırınca Yeni Şafak'tan dikkat çeken haber geldi

Erdoğan "dislike" rekoru kırınca Yeni Şafak'tan dikkat çeken haber geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın YouTube üzerinden yaptığı canlı yayının 'dislike' rekoru kırmasının ardından, AKP'ye yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesinden dikkat çeken bir haber geldi.

Gençlerle Konferans Video Buluşması başlığı altında öğrenciler ile görüşen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu görüşmeleri Youtube üzerinden yayınladı. YKS'nin ertelenmemesine tepki gösteren gençler ise  bir süre sonra YKS’nin ertelenmemesine tepki gösterdi.

Erdoğan’ın gençler ile yaptığı canlı yayında organize bir şekilde #OyMoyYok yazılı yorumlar gelmeye başladı. Bunun ardından dislike kampanyası başlatan gençler; 2 saat içerisinde 64 Bin rekor dislike ile tepkilerini gösterdi.

YOUTUBE OLDU FAKETUBE

Erdoğan'a tepkinin YouTube'un ardından Twitter'a taşınmasıyla yüz binlerce kişi tepkisini dile getirdi.

Öğrenciler, aileleri ve duyarlı vatandaşların tepkisinin yükselmesinin ardından AKP'ye yakınlığı ile bilinen YeniŞafak gazetesinden dikkat çeken bir haber geldi.

YeniŞafak'ın gece saatlerinde yayınladığı "Youtube oldu Faketube: Elli dolar ve bir bot ile on binlerce like ya da dislike satın alabilirsiniz" başlıklı haberde şu ifadelere yer verildi:

"Youtube günden güne büyürken birçok insan da bu platformu suistimal ederek ceplerini doldurmaya başladı. Birçok Youtuber videolarına milyonlarca bot izleyici atarak görüntülenmesini binlerden milyonlara sahte bir şekilde yükseltirken aynı yöntem like ve dislike sisteminde de kullanıyor. Kendi videolarına sahte botlardan like yağdırırken rakip Youtuberların videolarına da dislike atıyorlar. Bu şekilde Youtube algoritmasına göre kendi videoları ön plana çıkarken rakipleri dislike sayısı yüksek olduğu için önerilmiyor. Şu an siz de on saniyelik bir Google araması ile yalnızca 50 dolara binlerce dislike alıp Youtube'ta istediğiniz videoya atabilirsiniz."

İşte o haber:

ysyeni.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar