Erdoğan Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'nde konuştu

Erdoğan Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'nde konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi'nde Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi'nde Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'nde açıklamalarda bulundu. 6 gün boyunca burada, konserlerden, sinemaya, tiyatroya pek çok etkinlikler düzenleneceğini söyleyen Erdoğan,” İlkinin açılışını yaptığımız gençlik festivalini geleneksel hale getirilmesini hedefliyoruz. Okulların ara tatile de girmesini fırsat bilerek, tüm şehirlerimizden 100 bin öğrencimiz buraya gelecek.” dedi.

Erdoğan, “Kardeşlerim göreve geldiğimizde seçme seçilme yaşı 30'du, bunu önce 25'e sonra 18'e indiren kim oldu, biz olduk. Gençlerin seçme, seçilme yaşını biz hazırladık. Bizimle beraber gençler 18 yaşında seçilme hakkını yakaladı, seçme hakkını yakaladı.” ifadelerini kullandı.

"SEÇİMLERİN KİLİDİ GENÇLERİMİZDİR"

Erdoğan, “Kardeşlerim 2023 seçimlerinde 6 milyondan fazla gencimiz ilk defa oy kullanarak siyasi irade ortaya koyacak. Önümüzdeki seçimlerin kilidi şu veya bu parti değil gençlerimizdir. Gençlerimizin hayalleri, tespitleri bizim için hayati önemdedir. Türkiye'nin en çok üyesi olan gençlik kollarına sahip parti biziz. Geçtiğimiz 19 yılda yılda gençlerimize yaptığımız hizmetleri tek tek anlatmaya kalksak günler yetmez. Bizden önce üniversite sınavına giren her 10 gençten sadece 1'i kayıt yaptırabiliyordu. Gençler okul öncesi eğitimden ilk, orta ve lise seviyesine kadar her alanda benzer atılımları hayata geçirdik.” Açıklamasını yaptı.

Sayısız hizmeti gençlerin istifadesine sunduklarını belirten Erdoğan, “Bizim gençliğimiz imkanları ile bugünkü gençlerin beklentilerinin farklı olduğunu biliyoruz. Göreve geldiğimizde harçlardan dolayı sıkıntı var mıydı, vardı. Harçları biz kaldırdık. Burs da 45 liracık veriyorlardı...Kardeşlerim bu muhalefet inkarcıdır, inkarcı. 2023'e çok iyi hazırlanmamız lazım. Ben sizlere inanıyorum, sizlerle 2023'te sandıkları patlatacağımıza inanıyorum. Türkiye'nin uzun yıllar boyunca sancısını çektiği yoksulluk, baskı, zulüm, kavga, çekişme gibi her biri milletimizin enerjisini sömüren günleri geride bıraktık.” dedi.

“Bu ülkede terör var mıydı?” diyen Cumhurbaşkanı, “Güneydoğu, Doğu Anadolu maalesef teröre mahkum edilmiş miydi? Şimdi artık terörü yok ettik. Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te yok ettik. Vatandaşlarım artık gece saatlerinde rahatlıkla sokaklara çıkabiliyor. İşte AK Parti budur, Cumhur İttifakı budur ve güçlenerek yarınlara yürüyoruz.” İfadelerini kullandı.

"HİÇBİR ENGEL GENÇLİĞİ DURDURAMAZ"

“Yapmak zor yıkmak kolaydır” diyen Erdoğan, “Maalesef ülkemizde tüm tarihleri boyunca olduğu gibi bugün de yıkmaktan, engellemekten, yasaklamaktan başka mahareti olmayan bir kesim mevcuttur. Bunlar tekrar ülkenin başına kara bir bulut gibi çökmenin planlarını yapıyor. Gençlerimizden böyle bir duruma kesinlikle izin vermemelerini istiyorum. Karşınıza geçip hükümeti eleştirenlere, belediyelerimizi eleştirenlere şöyle bir bakın, bunlar ülkeyi bizden daha iyi yönetecek birikime, ahlaka, dirayete sahipse karar elbette sizindir. Ama hayatında tuğla üstüne tuğla koymamış olanların eleştirilerinin boş teneke gürültüsünden ibaret olduğunu asla unutmayın.” dedi.

''BİZİM İHTİYACIMIZ OLAN KUŞAK Z KUŞAĞI Y KUŞAĞI DEĞİL, TEKNOFEST KUŞAĞIDIR''

Erdoğan açıklamasında, "Bizim ihtiyacımız olan kuşak Z kuşağı, Y kuşağı değil, TEKNOFEST kuşağıdır. Bizim ihtiyacımız olan nesil Asım'ın neslidir. Bizim ihtiyacımız olan gençlik 'Kim var?' diye seslenince sağına soluna bakmadan 'Ben varım' cevabını veren bir gençliktir.'' ifadelerini kullandı. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar