Erdoğan: Bu keşifler son olmayacaktır

Erdoğan: Bu keşifler son olmayacaktır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sakarya Sahası Gaz Yakma Töreni"ne canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan "İlk fazı 2023'e yetiştirmek için çaba harcanacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sakarya Sahası Gaz Yakma Töreni"ne canlı bağlantıyla katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: 

Geçtiğimiz yılın ağustos ayında müjdeyi büyük bir gururla vermiştik. Fatih sondaj gemimizin keşfettiği 320 milyar metreküplük doğal gaz, sadece ülkemizde değil dünyada da büyük yankı uyandırdı.

Haziran ayının başlarında Filyos'ta 135 milyar metreküplük yeni keşifle 540 metreküpe ulaştığımızı duyurmuştuk.

Bu keşifler son olmayacaktır. Bundan önceki süreçlerde arama işlemleri kiralık gemilerle yürütülüyordu. Artık bu işleri kendi gemilerimiz ve insan gücümüzle yürütüyoruz.

Yakın zamanda Karadeniz gazının devreye girmesiyle dışa bağımlılığımızı azaltacağız. Biz bu işi hakkıyla yapacaksak, öncelikle teknik ekip ve donanımı halletmemiz gerekir diyerek kolları sıvadık.

Artık Barbaros Hayrettin Paşa, Oruç Reis sismik araştırma gemilerimiz denizlerin altını tarıyor; Fatih, Yavuz ve Kanuni de kazıyor.

Türkali-2 kuyusunda gaz akış testini gerçekleştiriyoruz. Yerin yüzlerce metre altından çıkarmaya başladığımız Karadeniz gazını bugün ilk defa yerinde yakacağız. Keşfettiğimiz gazı mesnetsiz iddialarla hor görmeye çalışanları buraya baksınlar.

"YANGINDA ZARAR GÖREN VATANDAŞLARIMIZA HER TÜRLÜ DESTEK SAĞLANACAK"

Antalya Manavgat'ta meydana gelen yangınla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Olay tüm boyutlarıyla araştırılarak yangında zarar gören vatandaşlarımıza her türlü destek sağlanacaktır." dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar