Erdoğan: "2 hafta içinde sonuç çıkmazsa kendi planlarımızı devreye sokacağız"

Erdoğan: "2 hafta içinde sonuç çıkmazsa kendi planlarımızı devreye sokacağız"
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmasında, "ABD ile güvenli bölge kurulması için 2 hafta içinde sonuç çıkmazsa kendi planlarımızı devreye sokacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, akademik yılı açılış töreninde gündeme dair açıklamalar yaptı. Erdoğan "ABD ile güveli bölge kurulması için İki hafta içinde buradan bir sonuç çıkmazsa kendi hareket planlarımızı devreye sokacağız." dedi.

Güvenli Bölge konusunda yaşanan gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"İki hafta içinde buradan bir sonuç çıkmazsa kendi hareket planlarımızı devreye sokacağız. Önümüzdeki aylarda yaşanacak gelişmeler, Suriye krizinin suhuletle mi çözüleceği, yoksa derinleşeceği mi hususunda belirleyici olacaktır. Fırat'ın doğusunu güvenli hale getirmek suretiyle buraya güvenli bölgenin derinliğine bağlı olarak 2 ile 3 milyon arasında halen ülkemizde ve Avrupa'da yaşayan Suriyeli sığınmacıyı iskan edebiliriz. Avrupa ülkelerinden hem İdlib, hem Fırat'ın doğusu konusunda çok daha güçlü destek bekliyoruz. Artık laf bizi doyurmuyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar