Enis Berberoğlu'nun avukatlarından, hakimler hakkında HSK'ya şikayet dilekçesi

Enis Berberoğlu'nun avukatlarından, hakimler hakkında HSK'ya şikayet dilekçesi
Eski CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun avukatları, hakimler hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) şikayette bulundu. Şikayetin, 14 Ağır Ceza Mahkemesi'nin Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararını tanımaması ve 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan itirazın reddedilmesine ilişkin olduğu bildirildi.

Berberoğlu'nun avukatlarından şikayet dilekçesi

Enis Berberoğlu’nun avukatları tarafından İstanbul Cumhuriyet başsavcılığı kanalıyla HSK'ya gönderilen dilekçede, şikayette bulunulan İstanbul 14. ve 15. Ağır Ceza Mahkemesi heyetindeki hakimlerin, Anayasa Mahkemesi tarafından verilen bireysel başvuru kararını tanımamak ve gereğini yerine getirmemek suretiyle görevlerini kötüye kullandıkları iddia edildi.
Dilekçede, hakimler hakkında "mevzuatta kendilerine tanınmayan bir yetkiyi kullanmak suretiyle görevi kötüye kullanmak, şikayetçinin mahkemeye erişim hakkını ve bu bağlamda adil yargılanma hakkını engellemek, şikayetçi hakkında siyasi hakların kullanılmasını engellemek, şikayetçi hakkında hürriyetten yoksun kılmak” suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunuldu.

ÜST MAHKEME KARAR VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA HÜKMETMİŞTİ

Milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği "hak ihlali" kararının ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, "yerindelik denetimi kapsamında kaldığı" gerekçesiyle yeniden yargılamaya yer olmadığına karar vermişti. Enis Berberoğlu'nun avukatları da bu karara karşı üst mahkemeye itirazda bulunmuştu. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi de itiraz hakkında "karar verilmesine yer olmadığına" hükmetmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar