Engin Özkoç: "Kendi başkanlarıyla İmamoğlu'nu karıştırıyor"

Engin Özkoç: "Kendi başkanlarıyla İmamoğlu'nu karıştırıyor"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ekrem İmamoğlu'na yönelik 'sen kendi işine bak' sözlerine CHP'li Engin Özkoç'tan yanıt geldi. Özkoç, "Ver imzanı istifa et’ dediği başkanlarla Ekrem İmamoğlu’nu birbirine karıştırıyor” dedi.

Kanal İstanbul, ile ilgili tartışmalara devam ederken CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Kanal İstanbul ile ilgili mesele sadece rant meselesi değil” ifadelerini kullandı.

Tarafsız Haber Ajansının haberine göre Özkoç, Kanal İstanbul'un neden yapılmaması gerekenleri sıraladı.

Özkoç, “Zat-ı muhteremlerinin başımızdaki zat-ı muhteremin bu konuya bakış açısı hep ranttır. Şimdi son olarak orada tam Kanal İstanbul’un yapılacağı yerin oluşturduğu adada bir şeyhin eşine 44 dönüm arazi satılıyor. Milyon dolara yani orada bizim toprak bütünlüğümüzü de sıkıntıya sokacak İstanbul’da bir oluşum yaratılıyor. Birincisi bu.

İkincisi, İstanbul’un yer altı sularının tamamının yerini değiştiriyor. Kesinlikle bir daha geriye dönülemeyecek şekilde etkiliyor.

Üçüncüsü, uluslararası anlaşmalarda boğazların nasıl kullanılacağı belli.

TÜRKİYE BELKİ DE 3 YIL İÇERİSİNDE ÇOK FARKLI YERLERE...

Dördüncüsü ‘para alınmıyor’ yalanı doğru değil. Oradan geçen gemilerden para alınıyor. Yani bu projeye yatırılan para eğer Türkiye’nin gelişiminde başka tarafa devredilse bir üretime devredilse, ekonomiye devredilse, tarıma devredilse Türkiye belki de 3 yıl içerisinde çok farklı yerlere taşınacakken taa 2010 yılından beri ağzına aldığı fakat bir türlü gerçekleştiremediği bir projenin etrafında bir algı yaratmaya çalışıyor ve bu algıyı yaratırken gene yukarıdan bakarak yaratıyor.

16 milyon nüfusun oy verdiği İstanbul Belediye Başkanı’na diyor ki ‘sen kendi işine bak’ diyor. İstanbul Belediye Başkanı’nın işi İstanbul’u korumak, çevreyi korumak, boğazı korumak. O şöyle düşünüyor, ‘ver imzanı istifa et’ dediği başkanlarla Ekrem İmamoğlu’nu birbirine karıştırıyor. O başkanların sorumluluk hissettikleri yer saray, Ekrem İmamoğlu’nun kendisine sorumlu hissettiği yerse milleti. Onun için bu konuda Ekrem İmamoğlu’nun sonuna kadar arkasındayız.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar